Fazuľový guláš cassoulet
- 1 kg bravčového pliecka bez kosti vcelku
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 1 cibuľa
- 3 bobkové listy Mikado
- nové korenie Mikado
- 3 mrkvy s vňaťou
- 3 stopky stopkového zeleru
- 200 g Bratislavskej klobásy Pikok
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- čerstvý rozmarín
- 200 ml bieleho suchého vína
- 500 g paradajkového pretlaku Freshona
- horúci vývar alebo voda (podľa potreby)
- 250 g bielej suchej fazule Cornfarm (vopred uvarenej dopolomäkka)
- 3 – 4 sedliacke žemle
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- hlboký hrniec
V hrnci na rozpustenej bravčovej masti restujeme cibuľu nasekanú nadrobno. Ochutíme bobkovými listami a novým korením.
K základu postupne pridávame – umyté a očistené mrkvy a zeler nakrájané na menšie kúsky, klobásu nakrájanú na menšie kúsky a cesnak nasekaný nadrobno. Mäso nakrájame na kocky a restujeme spolu so základom. Ochutíme soľou, čiernym korením a najemno nasekaným rozmarínom. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme vínom a chvíľu varíme, aby sa z neho odparil alkohol. Potom pridáme paradajkový pretlak a premiešame. Podľa potreby prilejeme horúcu vodu. Pridáme vopred uvarenú fazuľu. Guláš varíme pod pokrievkou, pokým mäso nezmäkne. Tesne pred servírovaním sedliacke žemle prekrojíme na polovice a opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dochrumkava.
Servírovanie
Fazuľový guláš cassoulet podávame v hlbokom tanieri posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou a opečenou sedliackou žemľou.