2
9
Králik na smotane

Králik na smotane

1 h 50 m
6 porcií

Králik na smotane

  • 1 kg králičích dielov
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • hladká múka Castello (na obaľovanie)
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • horúca voda alebo vývar
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

 

Halušky

  • 300 g hladkej múky Castello
  • soľ Castello
  • 2 vajcia
  • voda alebo mlieko
  • 2 lyžice masla Pilos
  • čerstvá pažítka

POSTUP

POTREBUJEME

  • lis na zemiaky

 

Králik na smotane

Mäso umyjeme, osušíme a väčšie diely presekneme. Ochutíme soľou a korením. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej. Diely postupne obaľujeme v hladkej múke a vkladáme do hrnca restovať. Počas restovania ich otáčame. Keď sú zlatisté, pridáme cibuľu nasekanú na drobno, cesnak na hrubšie a rozmarín na jemno. K opečenému základu prilejeme víno a chvíľu počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom podlejeme do 2/3 horúcou vodou alebo vývarom a pod pokrievkou dusíme približne 90 minút do mäkka. Tesne pred dokončením prilejeme smotanu.

 

Halušky

V miske zmiešame múku, soľ a vajíčka. Postupne prilievame vodu alebo mlieko, pokým vznikne husté hladké cesto. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretlačíme cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu, asi 1 – 2 minúty. Uvarené ich scedíme. V panvici rozpustíme maslo, pridáme halušky, premiešame a posypeme nasekanou pažítkou.

 

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu halušiek, pridáme králika, prelejeme omáčkou a posypeme hoblinkami parmezánu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • E
    EvaP.
    04. marec 2024, 20:50

    Môj upgrade - cibuľu na tenké plátky, miesto vína deci vody s lyžičkou jablkového octu. Dochutiť dijonskou horčicou a limetkovou šťavou. Podávame so špeclami. ( aby som vedela, keď budem variť na budúce, :-p )

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. apríl 2024, 11:33

      Dobrý plán, zapísať si priamo do receptu! 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. január 2020, 08:26

    Iný recept na halušky: 1 acidko - 400 ml 1 sáčok detskej krupice 4 zemiaky - nastrúhané na jemno

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. apríl 2024, 11:35

      Dobrá alternatíva :-)

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať