Pečená krkovička na pive so sladkými zemiakmi
- 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 veľké cibule
- 1 hlavička cesnaku
- 1 lyžička celej rasce Kania
- 3 bobkové listy Mikado
- 500 ml svetlého piva Argus
- 800 g sladkých zemiakov (bataty)
- 2 lyžice masla
- 8 vetvičiek čerstvého tymianu
Potrebujeme
- zapekaciu misu
- pekáč
- alobal
Pečená krkovička
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a dáme do zapekacej misy. Osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na pásiky, strúčiky cesnaku na väčšie kúsky a pridáme k mäsu. Ochutíme rascou, bobkovými listami a podlejeme pivom. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 2 hodiny. Počas pečenia mäso niekoľkokrát premiešame.
Pečené sladké zemiaky
Sladké zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Preložíme do pekáča a osolíme. Pridáme 2 lyžice masla, 4 vetvičky tymianu a zakryjeme alobalom. Po hodine pečenia mäsa pridáme do rúry aj plech so sladkými zemiakmi a pečieme ďalšiu hodinu pri rovnakej teplote.
Servírovanie
Pečenú bravčovú krkovičku podávame spolu so sladkými zemiakmi ozdobenými čerstvým tymianom.