5
34
Pečená krkovička na pive so sladkými zemiakmi

Pečená krkovička na pive so sladkými zemiakmi

2 h 15 m
4 porcie
  • 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • soľ Belbake
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 veľké cibule
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 500 ml svetlého piva Argus
  • 800 g sladkých zemiakov (bataty)
  • 2 lyžice masla
  • 8 vetvičiek čerstvého tymianu

Potrebujeme

  • zapekaciu misu
  • pekáč
  • alobal

Pečená krkovička

Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a dáme do zapekacej misy. Osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na pásiky, strúčiky cesnaku na väčšie kúsky a pridáme k mäsu. Ochutíme rascou, bobkovými listami a podlejeme pivom. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C asi 2 hodiny. Počas pečenia mäso niekoľkokrát premiešame.

Pečené sladké zemiaky

Sladké zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Preložíme do pekáča a osolíme. Pridáme 2 lyžice masla, 4 vetvičky tymianu a zakryjeme alobalom. Po hodine pečenia mäsa pridáme do rúry aj plech so sladkými zemiakmi a pečieme ďalšiu hodinu pri rovnakej teplote.

Servírovanie

Pečenú bravčovú krkovičku podávame spolu so sladkými zemiakmi ozdobenými čerstvým tymianom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.