5
13
Filety zo pstruha s chrenovou omáčkou

Filety zo pstruha s chrenovou omáčkou

1 h 0 m
4 porcie
  • 2 pstruhy dúhové
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 450 ml studenej vody
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 6 bobkových listov Mikado
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 3 malé cibule
  • 1 pór (iba biela časť)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • maslo
  • 10 g hladkej múky Castello
  • 3 lyžičky sterilizovaného chrenu Mikado
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 300 g čerstvej červenej repy
  • trochu celej rasce Kania
  • 20 g kryštálového cukru Castello
  • 3 lyžice červeného vínneho octu Acentino
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 16 malých zemiakov
  • olivový olej Primadonna

Potrebujeme

  • papierové utierky
  • sitko
  • tyčový mixér

Filety zo pstruha Pstruhy vykostíme a zbavíme hlavy, šupín, chvosta a plutiev (kosti a plutvy si odložíme na rybací vývar) a naporciujeme na filety, ktoré opláchneme a osušíme. Potom ich osolíme a okoreníme. Na panvicu nalejeme asi 200 ml vody a 100 ml bieleho vína. Pridáme 3 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, trochu soli a privedieme do varu. Potom pridáme filety zo pstruha a pošírujeme asi 3 minúty. Pred podávaním môžeme zo pstruha stiahnuť kožu.

Chrenová omáčka

Z kostí a plutiev, 50 ml bieleho vína, 250 ml studenej vody, 1 malej cibule, bielej časti póru, 3 bobkových listov, 5 guľôčok celého čierneho korenia a soli uvaríme rybací vývar (varíme 30 – 40 minút).

Na troche masla speníme jednu najemno nakrájanú cibuľu. Podlejeme 50 ml bieleho vína a necháme chvíľu povariť, aby sa alkohol z vína odparil. Prilejeme pripravený rybací vývar, smotanu a krátko povaríme. Zahustíme francúzskym maslom (tzn. múkou zmiešanou s maslom 1:1), dôkladne premiešame a varíme približne 15 minút. Pridáme chren, osolíme, okoreníme a premiešame. Na záver precedíme cez sitko. Pred podávaním pridáme studené mlieko a našľaháme tyčovým mixérom.

Šalát z červenej repy Ošúpanú červenú repu povaríme s trochou rasce v osolenej vode asi 30 – 40 minút. Potom ju nakrájame na kocky. Na rozohriatej panvici skaramelizujeme cukor a pridáme 1 najemno nakrájanú cibuľu. Krátko restujeme a podlejeme červeným vínnym octom a červeným vínom. Keď sa tekutina zredukuje, pridáme nakrájanú červenú repu a necháme prehriať. Osolíme, okoreníme a odstavíme zo sporáka. Na záver pridáme kúsok masla a premiešame.

Opekané zemiaky

Zemiaky umyjeme a uvaríme aj so šupkou v osolenej vode asi 30 minút. Potom ich prekrojíme na polovice a poukladáme rozkrojenou časťou na panvicu s rozpáleným olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a opečieme dozlatista z oboch strán.

Servírovanie

Doprostred taniera dáme šalát z červenej repy a okolo opekané zemiaky. Filety pstruha položíme navrch a prelejeme našľahanou chrenovou omáčkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info