Restované ázijské rezance s pečenou kačicou
- 1 kačica
- 100 g cibule
- 70 g zázvoru
- 2 mandarínky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 400 ml vody
- sezamový olej
- 400 g rezancov Chow Mein Vitasia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 50 g baklažánu
- 1 červená paprika
- 100 ml sójovej omáčky Vitasia
- 3 lahôdkové cibuľky
Pečená kačica:
50 g cibule nakrájame na väčšie kúsky, 50 g zázvoru na plátky a dôkladne umyté, neošúpané mandarínky na mesiačiky. Všetko zmiešame v miske a osolíme.
Z umytej a očistenej kačice odrežeme krídla a naplníme ju pripravenou zmesou. Preložíme ju do pekáča, osolíme a podlejeme asi 300 ml vody. Kačicu polejeme sezamovým olejom a prikryjeme alobalom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 1 hodinu. Potom alobal zložíme a pečieme ešte asi 1,5 hodiny domäkka. Upečenú kačicu necháme vychladnúť.
Vychladnutú kačicu naporciujeme – prsia dáme dopiecť na 15-20 minút do rúry pod gril pri 230 °C dochrumkava. Zvyšné mäso oberieme od kostí.
Restované rezance:
Rezance namočíme na 4 minúty do horúcej vody. Cesnak, pálivú papričku, zvyšnú cibuľu a zázvor nakrájame najemno, baklažán a očistenú papriku na pásiky. Do rozpáleného woku nalejeme trochu sezamového oleja a pripravenú zeleninu orestujeme spolu s kúskami obratého kačacieho mäsa.
Dochutíme sójovou omáčkou, premiešame a pridáme scedené rezance. Podlejeme asi 100 ml vody, pridáme 2 lahôdkové cibuľky nakrájané na väčšie kúsky a ešte chvíľu restujeme.
Servírovanie:
Na tanier naložíme wok rezance so zeleninou. Chrumkavé kačacie prsia nakrájame na plátky a naservírujeme na rezance. Jedlo pred podávaním posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.