Teľací T-bone steak s hlivou a špenátom
Suroviny
- 1 teľací T-bone steak
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
- ½ citróna
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g hlivy ustricovej
- 50 g mladého špenátu
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvý koriander
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu, kliešte na obracanie, alobal
POSTUP
Mäso vyberieme z chladničky asi hodinu pred prípravou, aby malo izbovú teplotu. Okraje steaku s tukom narežeme, aby sa počas pečenia nesťahovali. Mäso osušíme z oboch strán, osolíme a okoreníme. Sprudka restujeme na rozpálenej panvici s olejom najprv na strane s tukom a potom zo všetkých ostatných strán.
Tip: T-bone steak grilujeme 2 – 3 minúty z každej strany. Zbytočne doň nepicháme ostrými predmetmi, inak z neho vytečie šťava a mäso zostane suché.
Na mäso položíme lyžicu masla, stiahneme z ohňa, pokvapkáme pár kvapkami citrónovej šťavy, prikryjeme alobalom a necháme odležať 7 – 10 minút.
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme cibuľu nakrájanú na lupienky a cesnak na plátky. Hlivu nakrájame na menšie kúsky a pridáme na panvicu. Osolíme, okoreníme a podľa potreby prilejeme olej. Po pár minútach pridáme lyžicu masla a keď sa roztopí, prihodíme špenát. Premiešame, podlejeme smotanou, krátko prehrejeme a stiahneme z ohňa. Dochutíme citrónovou šťavou a nasekanými bylinkami.
Servírovanie
Teľací T-bone steak prelejeme výpekom a servírujeme s hlivou a špenátom.