1
8
Florentínky – Marokánky

Florentínky – Marokánky

45 min
48 porcií
  • 180 g kryštálového cukru Castello
  • 100 g medu Confeira
  • 80 ml vody
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • kôra z 1 citróna
  • kôra z 1 pomaranča
  • 20 g strúhaného zázvoru
  • 100 g masla Pilos
  • 250 g mandľových lupienkov Belbake
  • 100 g sušených brusníc Alesto
  • 200 g horkej čokolády Bellarom (74 % kakaa)

POSTUP

POTREBUJEME

  • hlbší hrniec
  • strúhadlo
  • plech
  • papier na pečenie

V hlbšom hrnci zmiešame cukor, 20 g medu, vodu a uvaríme karamel. Ku karamelu pridáme zvyšný med, smotanu, citrónovú a pomarančovú kôru, zázvor, maslo a všetko spolu chvíľu povaríme do zlatista. Na záver primiešame mandľové lupienky a brusnice. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12 minút do zlatista. Pracujeme rýchlo, karamel začne tuhnúť a ťažšie by sa rozotieral na plech.

TIP: Zmes môžeme prikryť papierom na pečenie a valčekom rovnomerne rozvaľkať.

Po upečení necháme úplne vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenie a nakrájame nožom potretým olejom na rovnomerné štvorce. Florentínky namočíme hladkou stranou do rozpustenej čokolády.

TIP: Ak nechceme, aby bola čokoláda mäkká, môžeme ju vytemperovať - na miernom ohni ju rozpustíme len spolovice, aby sa neohriala na viac ako 32 °C a zvyšnú časť už rozpustíme mimo tepla silným miešaním.

Florentínky môžeme skladovať vo vzduchotesnej nádobe až do Vianoc.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať