Francúzska bageta s krevetami a avokádom
- 2 francúzske bagety
- maslo Pilos
- 4 listy hlávkového šalátu
- 1 zrelé avokádo
- 1 limetka
- 12 kreviet
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- štipka karí korenia Mikado
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice majonézy Mikado
Postup
Bagety rozrežeme na 4 časti a potrieme ich maslom. Listy hlávkového šalátu umyjeme a osušíme. Avokádo rozdelíme na polovice a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Dužinu nakrájame na tenké plátky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice limetky, osolíme a okoreníme.
Krevety ochutíme čiernym korením, soľou a štipkou karí korenia. Orestujeme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Na záver pokvapkáme šťavou z druhej polovice limetky.
Na spodnú časť bagiet položíme šalátové listy, na ne plátky avokáda a orestované krevety. Na záver môžeme pridať majonézu. Prikryjeme druhou polovicou bagety a podávame.
Video, ako ošúpať avokádo nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórii Triky.
FRANCÚZSKA BAGETA
Chrumkavá kôrka a bohatá striedka - potešenie vo francúzskom štýle.