0
5
Mascarpone krém s medom, orechmi a figami

Mascarpone krém s medom, orechmi a figami

30 min
6 porcií

CESTO

  • 5 plátov štrúdľového cesta Chef Select
  • 80 g roztopeného masla Pilos
  • 80 g práškového cukru Belbake
  • 80 g nesolených pistácií Alesto

FIGY

  • 12 fíg
  • 100 g medu Eridanous
  • 1 citrón
  • 2 vetvičky rozmarínu

MASCARPONE KRÉM

POSTUP

POTREBUJEME

  • pierko na potieranie
  • sitko
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • zapekaciu misu
  • strúhadlo
  • šľahací mixér

PISTÁCIOVÉ TROJUHOLNÍKY

Pláty cesta uložíme na seba na plech vystlaný papierom na pečenie tak, že každý potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom. Rozrežeme

ostrým nožom na 12 rovnakých trojuholníkov. Posypeme vylúpanými a nasekanými pistáciami. Pečieme pri 180 °C približne 10-15 minút dochrumkava.

FIGY

Figy umyjeme a zbavíme stopky. Zvrchu ich narežeme do kríža a uložíme do zapekacej misy.

Med zmiešame s citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme aj lístky rozmarínu. 

Figy polejeme medovou zmesou a pečieme pri 180 °C domäkka.

MASCARPONE KRÉM

Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme dotuha.

SERVÍROVANIE

Figy servírujeme preliate šťavou, dozdobené mascarpone krémom a pistáciovými trojuholníkmi.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať