Mascarpone krém s medom, orechmi a figami
CESTO
- 5 plátov štrúdľového cesta Chef Select
- 80 g roztopeného masla Pilos
- 80 g práškového cukru Belbake
- 80 g nesolených pistácií Alesto
FIGY
- 12 fíg
- 100 g medu Eridanous
- 1 citrón
- 2 vetvičky rozmarínu
MASCARPONE KRÉM
- 100 g mascarpone Lovilio
- 100 g bielehO gréckeho jogurtu Eridanous (10%)
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 30 g medu Eridanous
- kôra z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- pierko na potieranie
- sitko
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- zapekaciu misu
- strúhadlo
- šľahací mixér
PISTÁCIOVÉ TROJUHOLNÍKY
Pláty cesta uložíme na seba na plech vystlaný papierom na pečenie tak, že každý potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom. Rozrežeme
ostrým nožom na 12 rovnakých trojuholníkov. Posypeme vylúpanými a nasekanými pistáciami. Pečieme pri 180 °C približne 10-15 minút dochrumkava.
FIGY
Figy umyjeme a zbavíme stopky. Zvrchu ich narežeme do kríža a uložíme do zapekacej misy.
Med zmiešame s citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme aj lístky rozmarínu.
Figy polejeme medovou zmesou a pečieme pri 180 °C domäkka.
MASCARPONE KRÉM
Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme dotuha.
SERVÍROVANIE
Figy servírujeme preliate šťavou, dozdobené mascarpone krémom a pistáciovými trojuholníkmi.