
Fusilli s mozzarellou, cherry paradajkami a šampiňónmi
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 100 g bielych šampiňónov
- 200 g cherry paradajok mix
- soľ Kania
- 500 g fusilli Combino
- 1 štipľavá paprička
- čierne mleté korenie Kania
- 1 mozzarella Pilos
- hrsť čerstvej bazalky
- 2 lyžice masla Pilos
Potrebujeme
panvica, hrniec, miska
POSTUP
Na rozpálenej panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a biele časti lahôdkovej cibuľky. Pridáme nakrájané šampiňóny a cherry paradajky. Do hrnca s vriacou, osolenou vodou prisypeme fusilli a varíme podľa návodu na obale. K zmesi do panvice prihodíme nadrobno nakrájanú štipľavú papričku bez jadierok a premiešame. Osolíme, okoreníme a medzitým premiešame aj cestoviny. Mozarellu nakrájame na menšie kocky a preložíme do misky. Nasekáme hrsť čerstvej bazalky. Pred koncom do panvice so zmesou pridáme maslo, necháme rozpustiť a odstavíme z ohňa. Zlejeme uvarené cestoviny a prisypeme ich k hotovej zmesi. Pridáme pripravenú bazalku, premiešame a servírujeme.
Servírovanie
Fusilli s mozzarellou, cherry paradajkami a šampiňónmi podávame dozdobené mozzarellou a čerstvou bazalkou.