Gnocchi s prosciuttom a syrom Grana Padano
- 100 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
- 300 g chladených zemiakových gnocchi Danieli
- soľ Belbake
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lahôdkové cibuľky
- 60 g Prosciutto Crudo Italiamo vcelku
- 2 lyžice olivového oleja Italiamo
- 2 lyžice masla
- 50 ml suchého bieleho vína
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 ml teplého vývaru
POTREBUJEME
- veľkú panvicu
- sitko
- strúhadlo
POSTUP
Vo vriacej osolenej vode uvaríme gnocchi, kým nevyplávajú na povrch (asi 1 minútu). Potom ich scedíme.
Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme nadrobno. Bielu časť lahôdkovej cibuľky nakrájame tiež nadrobno. Prosciutto nakrájame na plátky a potom na malé kocky.
Na veľkú rozohriatu panvicu dáme nakrájané prosciutto spolu s nasekaným cesnakom a lahôdkovou cibuľkou. Pridáme asi 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu masla. Krátko spolu orestujeme. Potom prilejeme 50 ml bieleho vína a alkohol necháme odpariť. Ochutíme mletým čiernym korením a trochou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme teplý vývar a nastrúhaný syr Grana Padano. Za občasného miešania krátko povaríme, kým sa syr Grana Padano rozpustí, a tým omáčku zahustí.
Do omáčky pridáme uvarené gnocchi a zamiešame. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť a hrsť nasekanej zelenej vňate lahôdkovej cibuľky. Zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Gnocchi podávame v hlbokých tanieroch ozdobené hoblinkami syra Grana Padano a trochou nasekanej zelenej vňate lahôdkovej cibuľky.