Grilovaná bravčová panenka s limetkami
- 500 g bravčovej panenky
- 1/2 hrnčeka limetkovej šťavy
- 1/4 hrnčeka medu Confeira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 lyžica olivového oleja Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 lyžica čerstvého koriandru alebo petržlenovej vňate
Potrebujeme:
- väčšiu misku
- potravinovú fóliu
V miske zmiešame med, limetkovú šťavu, soľ, olivový olej, nadrobno nasekaný cesnak a nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok.
Umytú a osušenú bravčovú panenku preložíme do väčšej misy, prelejeme limetkovou marinádou a zakryjeme potravinovou fóliou. Marinujeme v chladničke minimálne 3 – 4 hodiny.
Marinovanú bravčovú panenku grilujeme zo všetkých strán dozlatista. Potom ju pokrájame na plátky a posypme nahrubo nasekaným čerstvým koriandrom alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.