Grilovaná krkovička s cheddarom a oreganom
Suroviny
- 2 červené špicaté papriky/kapie
- 1 fenikel
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 červená cibuľa
- čerstvé oregano
- šťava z 1 citróna
- 50 g rukoly
- 2 lyžice francúzskej hrubozrnnej horčice Kania
- čerstvý rozmarín
- 1 kg bravčovej krkovičky v celku
- 100 g strúhaného cheddaru Valley Spire
Potrebujeme
gril s pokrievkou, grilovacie kliešte, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Zeleninový šalát
Papriky pozdĺžne prekrojíme a očistíme. Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a spolu s baklažánom nakrájame na hrubé plátky. Baklažán v reze ešte dôkladne osolíme a necháme „vypotiť“ (soľ vytiahne z baklažánu horkosť).
Medzitým rozohriaty rošt potrieme olejom, položíme nakrájané papriky s feniklom, osolíme, okoreníme a grilujeme do mäkka.
Po asi 10 minútach baklažán osušíme papierovou utierkou, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme z obidvoch strán do zlatohneda.
Ugrilovanú zeleninu nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misky. Zmiešame ju s cibuľou nasekanou na rezance, oreganom na hrubo, soľou, korením, šťavou z polovice citróna a olejom. Až pred servírovaním vmiešame aj rukolu.
Grilovaná krkovička
V miske pripravíme marinádu zmiešaním horčice, soli, korenia, nasekaného rozmarínu, šťavy z polovice citróna a oleja.
Mäso vykostíme, očistíme a nakrájame na plátky. Potom ich dlaňou pritlačíme alebo jemne naklepeme. Potrieme olejom a položíme na rozpálený gril. Keď sú z jednej strany ugrilované, obrátime ich a ochutíme marinádou. Po pár minútach ich potrieme marinádou aj z druhej strany. Tesne pred dokončením mäso posypeme strúhaným cheddarom, lístkami oregana a v chladnejšej časti zatvoreného grilu necháme minútu zapiecť.
Servírovanie
Grilovanú krkovičku s cheddarom a oreganom pokvapkáme olejom a servírujeme so zeleninovým šalátom.