Grilovaná panenka plnená orechmi a syrom
Grilovaná panenka
- 800 g bravčovej panenky
- 75 g syra maasdamer Pilos
- čerstvý rozmarín
- 1 hrsť lieskových orechov Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
Grilovaný baklažán
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 paradajky
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Freshona
- 75 g syra maasdamer Pilos
- 1 lyžička sušeného oregana Mikado
Servírovanie
- 2 hrste šalátu mix
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
POSTUP
POTREBUJEME
- gril
- grilovacie kliešte
- alobal
- kuchynské utierky
- strúhadlo
Grilovaná panenka
Očistenú panenku prekrojíme na polovicu. Do stredu tenkým nožom urobíme otvor, do ktorého striedavo ukladáme syr nakrájaný na hranolčeky, rozmarín zbavený drevnatej stonky a orechy. Rovnako pripravíme aj druhú polovicu panenky. Potom panenku osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme na rozohriatom rošte potretom olejom zo všetkých strán dozlatohneda. Hotovú ju preložíme na tanier, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočinúť.
Grilovaný baklažán
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré dôkladne osolíme a necháme vypotiť (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Po približne 10 minútach ich osušíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a položíme na gril. Keď sú z jednej strany opečené, otočíme ich a na vrch položíme na plátky nakrájané paradajky ochutené soľou a korením, nadrobno nakrájané olivy a nastrúhaný syr. Na záver ešte posypeme oreganom, preložíme na tanier, pokvapkáme olejom a prikryjeme alobalom.
Servírovanie
Panenku servírujeme nakrájanú na plátky. Ako prílohu podávame grilovaný baklažán s miešaným šalátom. Jedlo ešte dozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.