
Krémové orzo z jednej panvice
Suroviny
- 3 lyžice repkového oleja Vita D'or
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 10 sušených paradajok Italiamo
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 160 g slovenskej ryže
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 hrste mladého špenátu
- 150 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
- 3 lyžice nastrúhaného parmezánu Lovillio
Potrebujeme
hlbšiu panvicu
POSTUP
Na repkovom oleji orestujeme nadrobno nakrájané kuracie prsia zo všetkých strán približne 8 minút. Z panvice ich preložíme do misky a v tej istej panvici orestujeme nakrájanú cibuľu. Následne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nakrájané sušené paradajky. Prilejeme 250 ml vývaru, do ktorého zamiešame sladkú papriku. Prisypeme slovenskú ryžu a všetko zalejeme zvyšným vývarom. Premiešame a varíme približne 10 – 14 minút, kým ryža vstrebe približne 70 % vody. Na záver pridáme orestované mäso, 2 hrste špenátu, smotanu a nastrúhaný parmezán. Premiešame a varíme ďalšie 3 minúty.