Grilované chlebíky s kačacím mäsom a marmeládou z červenej cibule
- 150 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť mäso, ktoré nám zvýšilo)
- 3 červené cibule
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 pomaranč
- 100 ml balsamica Acentino
- 3 lyžice kačacieho výpeku
- čerstvá petržlenová vňať
- 6 krajcov drevorubačovho chleba
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hrsť rukoly
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
Cibuľová marmeláda
Červenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Do menšieho hrnca dáme rozohriať trochu olivového oleja a cibuľu na ňom orestujeme do zlatohneda. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme trstinový cukor a počkáme, kým sa skaramelizuje. Potom prilejeme šťavu z 1/2 pomaranča a balsamico. Dobre premiešame a prikryté dusíme asi 20 minút, kým nevznikne hustá marmeláda.
Kačacie mäso
Upečené kačacie mäso oberieme od kostí do misy. Pridáme kačací výpek a lyžicu nejemno nasekanej petržlenovej vňate. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a premiešame.
Grilované chlebíky
Krajce drevorubačovho chleba opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán. Opečené chlebíky potrieme z jednej strany cesnakom.
SERVÍROVANIE
Na každý krajec chleba natrieme asi 1 lyžicu cibuľovej marmelády, na ňu poukladáme ochutené kačacie mäso a vrch ozdobíme niekoľkými lístkami rukoly. Na záver pokvapkáme pomarančovou šťavou.