17
85
Grilované chlebíky s kačacím mäsom a marmeládou z červenej cibule

Grilované chlebíky s kačacím mäsom a marmeládou z červenej cibule

35 min
2 porcie
  • 150 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť mäso, ktoré nám zvýšilo)
  • 3 červené cibule
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 pomaranč
  • 100 ml balsamica Acentino
  • 3 lyžice kačacieho výpeku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 6 krajcov drevorubačovho chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť rukoly

POTREBUJEME

  • grilovaciu panvicu

Cibuľová marmeláda

Červenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Do menšieho hrnca dáme rozohriať trochu olivového oleja a cibuľu na ňom orestujeme do zlatohneda. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme trstinový cukor a počkáme, kým sa skaramelizuje. Potom prilejeme šťavu z 1/2 pomaranča a balsamico. Dobre premiešame a prikryté dusíme asi 20 minút, kým nevznikne hustá marmeláda.

Kačacie mäso

Upečené kačacie mäso oberieme od kostí do misy. Pridáme kačací výpek a lyžicu nejemno nasekanej petržlenovej vňate. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a premiešame.

Grilované chlebíky

Krajce drevorubačovho chleba opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán. Opečené chlebíky potrieme z jednej strany cesnakom.

SERVÍROVANIE

Na každý krajec chleba natrieme asi 1 lyžicu cibuľovej marmelády, na ňu poukladáme ochutené kačacie mäso a vrch ozdobíme niekoľkými lístkami rukoly. Na záver pokvapkáme pomarančovou šťavou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    05. august 2020, 16:51

    Dala by sa cibuľova marmelada dať za tepla do zavaracich pohárov? Spravila by som zásoby na zimu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. október 2015, 03:24

    Tento recept je no#1 u mna, medzi Lidl receptami. Je delikatesa. Hociaky host pride, si toto u mna musi ochutnat. Sice nam ta pomarancova stava na zaver nechyba , a ja z kacice som este nerobila, (prvýkrát ked som hladala v LIdli, uz nemali, a potom som uz ani nehladala) , ale z kuracích stehien(horne-bez kosti). Urobim si marinadu (olivovy olej a korenie na grilovane kura), sups do toho stehna na par hodin a potom ich na panvici alebo v rury upeciem. Podla mna aj z kuracích stehien je vynikajuci. Je to aj lacnejsi aj rychlejsi sposob ako tento recept realizovat. Ja by som nevedela dockat kym sa mi kacica upecie, hlavne ked clovek uz citi vonu tej sladko kyslej marinady......recept je vynikajuci.:)))))))

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. august 2015, 22:29

    Fantastické. Tento robíme stále

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. február 2015, 21:49

    vyborny recept

    Odpovedať
  • Zuzana
    13. október 2014, 12:41

    ... zaujímavý recept - pridám do zbierky a vyskúšam :-)))

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info