1
17
Pečená ryža s hlivou a špenátom

Pečená ryža s hlivou a špenátom

50 min
4 porcie

Suroviny

  • 3 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 400 g hlivy ustricovej
  • 200 g mladého špenátu
  • 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
  • 800 ml vody
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • kovovú panvicu vhodnú do rúry

POSTUP

Na rozohriatej panvici s olejom opekáme na jemno nakrájanú cibuľu. Po 5 minútach primiešame nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Hlivu pokrájame na tenké rezance a pridáme k surovinám do panvice. Opekáme a občas miešame 5 – 7 minút, kým sa odparí väčšina tekutiny uvoľnená z húb. Prihodíme na tenké rezance nakrájaný špenát a miešame ďalšie dve minúty. Prisypeme ryžu, zalejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne polhodinu. Po dopečení necháme panvicu ešte 10 minút v rúre s pootvorenými dvierkami.

Obsah panvice po dopečení prelejeme šťavou z citróna, zľahka premiešame vidličkou a podľa potreby dochutíme soľou.

Servírovanie

Ryžu pečenú v rúre servírujeme ako hlavné jedlo so šalátom z čerstvej zeleniny a plátkom citróna. Je však vhodná aj ako príloha.

Tip: Pečená ryža s hlivou a špenátom je príkladom bohatého a chutného “jednohrncového” hlavného jedla, ktoré vyzerá aj chutí ako tekutejšie talianske risotto aj bez použitia masla, vína, vývaru či parmezánu a času stráveného miešaním.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať