Grilované mango so škoricovými tyčinkami
Škoricové tyčinky
- 1 lístkové cesto Chef Select & You
- 40 g roztopeného masla Pilos
- 40 g škoricového cukru
Krém
- 200 g bieleho jogurtu Pilos
- 200 g mascarpone Lovilio
- 60 g medu
- kôra z 1 citróna
Ešte potrebujeme
- 2 zrelé mangá
- čerstvá mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- štetec na potieranie
- hliníkovú perforovanú grilovaciu tácku
- gril s pokrievkou
- strúhadlo
- metličku
Škoricové tyčinky
Lístkové cesto až po okraje potrieme maslom. Polovicu cesta (po šírke) posypeme škoricovým cukrom a druhú neposypanú polovicu cesta na ňu preložíme. Cesto popritláčame, nakrájame na asi 2 cm široké pásy a zatočíme do tvaru špirály. Tyčinky preložíme na perforovanú tácku a pod pokrievkou grilujeme dozlatista.
Tip: Doba grilovania závisí od typu grilu. Tyčinky môžeme piecť aj v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút.
Krém
Všetky suroviny zmiešame v miske.
Mangá pozdĺžne zrežeme okolo kôstky. Reznou stranou položíme na rozpálený gril a prikryjeme pokrievkou. Počas grilovania mangá pootáčame, aby sme vytvorili efekt mriežky. Ugrilované mangá necháme chvíľu vychladnúť, dužinu nakrájame do tvaru mriežky (dávame pozor, aby sme neprerezali šupku) a prstami vytlačíme von.
Servírovanie
Grilované mango podávame so škoricovými tyčinkami a krémom, ktorý dozdobíme lístkami mäty.
Tip: Krém môžeme nahradiť sviežim citrónovým sorbetom.