Hovädzí tatarák s domácimi hranolčekmi
Tatarák
- 600 g hovädzej sviečkovice
- 4 lyžice nakrájanej červenej cibule
- 2 lyžice nasekaných korenených uhoriek cornichons Freshona
- ½ lyžičky nasekanej štipľavej papričky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžička dijonskej horčice Duc de Coeur
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
- 2 lyžice olivového oleje Primadonna
- lahôdková cibuľka na ozdobenie
Horčicová majonéza
- 4 žĺtky
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice Duc de Coeur
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc de Coeur
- citrónová šťava
- 500 ml rastlinného oleja Vita D´Or
Domáce hranolčeky
- 1 kg zemiakov
- rastlinný olej Vita D´Or na smaženie
Postup
POTREBUJEME
- cukrársky ring
- papierové utierky
Tatarák
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, potom na rezance a na koniec na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, uhorky a štipľavú papričku. Osolíme, okoreníme a dochutíme oboma horčicami. Prilejeme olivový olej a zamiešame. Tatarák necháme chvíľu odstáť a potom ešte dochutíme podľa potreby.
Horčicová majonéza
Žĺtky zmiešame s oboma horčicami. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Za stáleho šľahania postupne prilievame olej, kým vznikne jemná majonéza.
Domáce hranolčeky
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Vložíme do vriacej vody na 20 – 25 sekúnd, potom ich vyberieme a osušíme. Predvarené hranolčeky ponoríme do oleja rozohriateho na 120 °C a smažím domäkka. Potom ich vyberieme, olej rozohrejeme na 180 °C a hranolčeky usmažíme dozlatista. Vyberieme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Na záver osolíme.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme tatarák pomocou cukrárskeho ringu. Dozdobíme ho lahôdkovou cibuľkou nakrájanou na kolieska a štipľavou papričkou nasekanou nadrobno. Pridáme hranolčeky a horčicovú majonézu podávame zvlášť v miske.