Nepečená gaštanová roláda
Suroviny
Cesto
- 500 g mletých maslových sušienok Sondey
- 80 g práškového cukru Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 100 g masla Pilos
- 100 ml mlieka Pilos
- 30 ml tuzemáku
- 20 g kakaa Belbake na posypanie
Náplň
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 g mascarpone Milbona
- 300 g gaštanového pyré Culinea
Na ozdobu
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Cesto
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka zmiešame maslové sušienky, práškový cukor, kakao a premiešame. Následne prilejeme roztopené maslo, mlieko, tuzemák a vytvoríme cesto. Cesto preložíme na kakaom posypaný papier na pečenie, kakaom posypeme aj cesto, prikryjeme druhým papierom na pečenie, vyvaľkáme, zarovnáme a prebytočné cesto povtláčame na voľné miesta.
Náplň
Bielu čokoládu nalámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré, následne prilejeme roztopenú bielu čokoládu a rýchlo zašľaháme. Hotový krém nanesieme na pripravené cesto, rozotrieme, opatrne zrolujeme a odložíme do chladničky ideálne do druhého dňa.
Servírovanie
Roládu ozdobne polejeme roztopenou horkou a bielou čokoládou. Po stuhnutí nakrájame a podávame.






Veronika Bušová