0
6
Grilovaný halloumi s prosciuttom a marhuľovým čatní v brioške

Grilovaný halloumi s prosciuttom a marhuľovým čatní v brioške

3 h 20 m
4 porcie

Poradíme vám, akú špecialitu pripraviť počas grilovačky. Vyskúšajte vynikajúci recept na grilovaný halloumi s prosciuttom a marhuľovým čatní v brioške. Ako pripraviť tento lahodný hamburger, vám ukážu Marcel spolu s Veronikou.

Suroviny

Briošky

  • 500 g hladkej múky Belbake + na posypanie
  • 40 g čerstvého droždia
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 2 žĺtky
  • 2 vajcia
  • štipka soli Kania
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 160 g masla Pilos


Na potretie

  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • štipka soli Kania


Marhuľové čatní

  • olivový olej Primadonna
  • 1 štipľavá paprička
  • 3 šalotky
  • 1 hrsť čerstvého tymianu
  • 4 marhule
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 1 lyžička trstinového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 100 ml bieleho suchého vína


Grilovaný halloumi

  • 300 g halloumi Eridanous


Šalát

  • 1 fenikel
  • šťava z ½  limetky
  • 1 šalotka
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 hrsť čerstvej rukoly
  • 1 hrsť čerstvej bazalky


Ešte budeme potrebovať

  • 50 g prosciutta crudo Dulano

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, gril, špagát

POSTUP

Briošky

V robote s nadstavcom hák vymiesime múku, droždie, teplé mlieko, žĺtky a vajcia. Po približne 5 minútach miesenia pridáme štipku soli, cukor a maslo. Opäť premiesime, vytvarujeme bochník, ktorý pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 1 hodinu.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 častí a vytvarujeme z nich bochníky.

Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte približne 20 minút podkysnúť. Pred pečením briošky potrieme zmiešaným žĺtkom, vajcom a štipkou soli.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Kým briošky chladnú, pripravíme marhuľové čatní.

Marhuľové čatní

V rozohriatej panvici na oleji orestujeme nakrájanú štipľavú papričku bez semienok a nakrájanú šalotku.

Tymian zviažeme pomocou špagátu a pridáme k základu. Prihodíme maslo a nakrájané marhule na menšie kúsky. Prisypeme škoricu, cukor a štipku soli. Necháme skaramelizovať.

Grilované halloumi

Halloumi prekrojíme na menšie plátky a opekáme na rozpálenom grile do zlatohneda.

Šalát

V mise zmiešame nakrájaný fenikel, šťavu z ½ limetky, nakrájanú šalotku, olivový olej, soľ a korenie.

V druhej mise zmiešame rukolu, bazalku, šťavu z ½ limetky, olej, soľ a čierne korenie.

Servírovanie

Spodnú časť briošky natrieme marhuľovým čatní, pridáme plátok prosciutta, feniklový a rukolový šalát, plátok halloumi a prikryjeme vrchnou brioškou natretou tenkou vrstvou marhuľového čatní.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať