Grilovaný losos s avokádovou salsou
- 800 g čerstvého lososa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1/2 lyžice mletej štipľavej papriky Mikado
- 1 zrelé avokádo
- 1/2 červenej cibule
- 2 limetky
- čerstvý koriander
Grilovaný losos
Z umytého a očisteného lososa odstránime šupiny. Ochutíme ho soľou, čiernym korením a potrieme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali s mletou štipľavou paprikou. Grilujeme na rozpálenom rošte najskôr na strane s kožou. Keď je koža chrumkavá, otočíme a dopekáme z druhej strany.
Avokádová salsa
Avokádo očistíme a nakrájame na menšie kocky. Preložíme ho do misky a pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu, nasekaný koriander a šťavu z 2 limetiek. Ochutíme soľou, korením a premiešame.
Servírovanie
Grilovaného lososa podávame s avokádovou salsou. Ako príloha sa hodí ľahký listový šalát alebo grilovaná bruschetta.
Tip
Video, ako očistiť avokádo nájdete v kategórií Triky na stránke kuchynalidla.sk.