0
5
Grilovaný rib eye steak s batatmi a bylinkovou omáčkou

Grilovaný rib eye steak s batatmi a bylinkovou omáčkou

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 250 g masla Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice Kania
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej pažítky
  • 1,5 hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 väčšie bataty
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarín
  • chilli v mlynčeku Kania
  • 1,5 hrste čerstvého koriandra
  • 1 lyžica mletej údenej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 4 steaky Angus Rib Eye
  • bylinky na ozdobu

Potrebujeme

potravinársku fóliu, alobal, gril, sekací mixér, uhlie


POSTUP

Bylinkové maslo

Zmäknuté a jemne vyšľahané maslo osolíme a okoreníme. Pridáme horčicu, dve lyžice nasekanej pažítky, dve lyžice nasekanej petržlenovej nate, 1 lyžicu citrónovej šťavy a premiešame. Nanesieme na potravinársku fóliu a zrolujeme do tvaru valca. Fóliu poprepichujeme, aby sme odstránili prebytočný vzduch. Maslo ešte zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.

Grilované sladké zemiaky

Bataty nakrájame na 1 cm široké kolieska, ktoré nasucho pomaly grilujeme v chladnejšej časti grilu z obidvoch strán domäkka.
Opečené zemiaky preložíme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a ochutíme vetvičkou rozmarínu a chilli podľa chuti.

Bylinková omáčka

Jeden a pol hrste koriandra a asi jednu hrsť petržlenovej vňate nakrájame nahrubo a vložíme do sekacieho mixéra. Pridáme dve lyžice citrónovej šťavy, údenú papriku, chilli, nasekaný cesnak a červenú cibuľu, 150 ml olivového oleja, soľ, korenie a rozmixujeme.

Steaky

Steaky tesne pred grilovaním osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme dve minúty z jednej strany a minútu z druhej strany.

Tip: Gril počas grilovania zatvárame, aby uhlie nezačalo horieť. 

Hotové steaky preložíme na tanier, položíme na ne plátok bylinkového masla, zľahka osolíme, prikryjeme alobalom a necháme krátko odpočinúť.

Servírovanie

Grilované steaky servírujeme s batatmi, preliate bylinkovou omáčkou. Zvyšnú omáčku podávame v samostatnej miske. Dozdobíme bylinkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať