0
10
Grilovaný pstruh plnený zeleninou

Grilovaný pstruh plnený zeleninou

30 min
2 porcie

Plnené pstruhy

  • 2 celé pstruhy
  • 1 fenikel
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 menšie paradajky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Primadonna
  • šťava z 1 citróna

 

Bylinkové pesto

  • čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať, mäta)
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ šalotky
  • šťava z ½ citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • kuchynský špagát
  • gril

 

Plnené pstruhy


Očistený fenikel (vňať odložíme na neskôr), šalotku, strúčiky cesnaku a paradajky nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. 
Z umytých a osušených rýb vyberieme kostry tak, že ich po celej dĺžke najprv podoberieme nožíkom až ku chrbtovej kosti a potom celé kostry vyberieme. Ryby ešte očistíme od malých kostičiek. Potom ich zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou zeleninou, uzatvoríme a stiahneme kuchynských špagátom. Rošt grilu potrieme olejom a grilujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Ryby počas grilovania môžeme pokvapkať olejom a tesne pred dokončením aj citrónovou šťavou.  

 

Bylinkové pesto


V menšej miske zmiešame najemno nasekané bylinky, strúčik cesnaku a polovicu šalotky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a dochutíme soľou a korením.  

 

Servírovanie


Grilovaných pstruhov prelejeme bylinkovým pestrom a dozdobíme feniklovou vňaťou. 
 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať