Grilovaný pstruh plnený zeleninou
Plnené pstruhy
- 2 celé pstruhy
- 1 fenikel
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 menšie paradajky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
Bylinkové pesto
- čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať, mäta)
- 1 strúčik cesnaku
- ½ šalotky
- šťava z ½ citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- kuchynský špagát
- gril
Plnené pstruhy
Očistený fenikel (vňať odložíme na neskôr), šalotku, strúčiky cesnaku a paradajky nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
Z umytých a osušených rýb vyberieme kostry tak, že ich po celej dĺžke najprv podoberieme nožíkom až ku chrbtovej kosti a potom celé kostry vyberieme. Ryby ešte očistíme od malých kostičiek. Potom ich zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou zeleninou, uzatvoríme a stiahneme kuchynských špagátom. Rošt grilu potrieme olejom a grilujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Ryby počas grilovania môžeme pokvapkať olejom a tesne pred dokončením aj citrónovou šťavou.
Bylinkové pesto
V menšej miske zmiešame najemno nasekané bylinky, strúčik cesnaku a polovicu šalotky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a dochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Grilovaných pstruhov prelejeme bylinkovým pestrom a dozdobíme feniklovou vňaťou.