Kuracie špízy s kukuricou
ŠPÍZY
- 500 g kuracích pŕs
- 1 žltá a 1 červená paprika
- 1 červená cibuľa
- 1 pohár sterilizovaných kukuričných kláskov Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvé bylinky (napr. oregano, tymian alebo majorán)
- olivový olej Primadonna
HORČICOVÝ DIP
- 1 lyžica plnotučnej horčice Mikado
- 150 g delaktózovanej kyslej smotany (20%)
- 1 lyžica medu Maribel
- 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ
- pečivo podľa chuti
Postup
Potrebujeme
- sitko
- drevené špajdle
- grilovaciu panvicu
ŠPÍZY S KURACÍM MÄSOM
Umyté a osušené kuracie prsia a papriky zbavené semienok nakrájame na približne rovnako veľké kúsky a červenú cibuľu na mesiačiky. Mesiačiky červenej cibule opatrne rozoberieme na lupienky a kukuričky scedíme. Všetky suroviny preložíme do misky, ochutíme soľou, korením, nasekanými bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom. Ochutené kúsky zeleniny a mäsa napichujeme striedavo na drevené špajdle. Špízy opekáme na rozohriatej grilovacej panvici s olivovým olejom na miernom plameni zo všetkých strán do zlatohneda (približne 6 – 7 minút).
Tip: Ak sa nám zdá mäso ešte surové, môžeme špízy preložiť na plech a dopiecť vo vyhriatej rúre na 220 °C.
HORČICOVÝ DIP
Horčicu, kyslú smotanu, med a nadrobno nasekanú pažítku spolu dôkladne premiešame v miske.
SERVÍROVANIE
Špízy servírujeme s opečeným chlebíkom a horčicovým dipom.