0
0
Guláš z diviaka

Guláš z diviaka

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 100 g sedliackej údenej slaniny Pikok
  • 500 g cibule + na servírovanie
  • 1 kg mäsa z diviaka (na guláš)
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky Kania
  • 300 ml červeného vína
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia
  • 5 guľôčok nového korenia
  • 5 bobkových listov Kania
  • 1 lyžica brusnicového džemu
  • 1 l bravčového alebo hovädzieho vývaru
  • 300 g zemiakov
  • Karlovarské knedle:
    400 g staršieho bieleho pečiva (žemlí)
  • 250 ml čerstvého mlieka (3,5 %) Pilos
  • 150 g masla Pilos
  • 100 g vareného pšena
  • 4 vajcia
  • muškátový orech
  • petržlenová vňať

Potrebujeme

hrniec, strúhadlo, potravinársku fóliu, alobal


Postup

Na kocky nakrájanú údenú slaninu vyškvaríme v hrnci. Pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme dozlatista. Následne pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a pridáme plátky cesnaku. Všetko spolu cca 2 minúty opražíme. Pridáme paradajky z konzervy a mletú papriku. Podlejeme červeným vínom. Pridáme zväzok korenia (celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list) a necháme variť. Podlejeme vývarom a dusíme, kým mäso zmäkne. Potom pridáme nastrúhané zemiaky a varíme domäkka. Pečivo nakrájané na kocky prelejeme vlažným mliekom, osolíme, prilejeme rozpustené maslo, pridáme varené pšeno, žĺtky, nastrúhaný muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme na fóliu, zabalíme, po stranách utiahneme, prípadné vzduchové bubliny prepichneme špičkou noža a ešte zabalíme do alobalu. Vložíme do vriacej vody a varíme podľa veľkosti asi 25 minút, v polovici varenia knedle otočíme. Knedle môžeme variť aj v parnej rúre. Uvarené knedle necháme chvíľu vychladnúť a nakrájame na plátky.

Servírovanie

Guláš podávame s karlovarskými knedľami. Na tanieri môžeme ozdobiť surovou cibuľou a lístkami petržlenu.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať