Halloumi syr so šalátom a dresingom z malín
Suroviny
- 500 g halloumi klasik Grill&Fun
 - 130 ml olivového oleja Primadonna
 - 2 tekvicové kocky (alebo iné pečivo)
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - chilli korenie
 - 200 g malín
 - šťava z 2 citrónov
 - 300 g poľného šalátu
 - 250 g špenátu
 - 250 g malého rímskeho šalátu (baby gem)
 - 1 hrsť byliniek (mäta, koriander, bazalka, pažítka, petržlenová vňať)
 - 2 malé cukety
 - 2 mrkvy
 - 100 g vlašských orechov Alesto
 
Potrebujeme
gril, uhlie, kliešte, metličku
	
POSTUP
Halloumi
Syr nakrájame na asi jeden centimeter hrubé plátky, pokvapkáme olejom a z obidvoch strán sprudka grilujeme. Opatrne v chladnejšej časti grilu opečieme na plátky nakrájané pečivo.
Tip: Gril počas grilovania zatvárame, aby nezačalo uhlie horieť.
Halloumi dochutíme soľou, korením a chilli. Syr aj pečivo pokvapkáme olejom.
Dresing
Malinový dresing pripravíme zo 100 g malín a citrónovej šťavy. Zmes popučíme, okoreníme, osolíme, prilejeme 100 ml olivového oleja a dôkladne rozmiešame.
Tip: Maliny môžeme použiť aj mrazené.
Natrhané listové šaláty (poľný šalát, špenát, rímsky šalát) a čerstvé bylinky premiešame s dresingom.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme ochutený šalát, pridáme tenké plátky cukety a mrkvy, grilované pečivo, maliny a vlašské orechy. Nakoniec pokvapkáme olejom a dozdobíme pažítkou.
                





 Roman Paulus