
Rýchly fazuľový guláš
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 3 lyžičky gulášového korenia Kania
- 1 lyžička kurkumy Kania
- 1 lyžička mletej papriky Kania
- 400 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 2 mrkvy
- 1 lyžička soli Kania
- 1 l vody
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g bielych fazúľ v konzerve Freshona
- 4 uvarené zemiaky
Ešte budeme potrebovať
- 1 chlieb
Potrebujeme
hlbšiu panvicu
POSTUP
Na rozohriatom repkovom oleji do sklovita orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme gulášové korenie, kurkumu, mletú papriku a krátko premiešame. Prilejeme krájané paradajky a na kolieska nakrájanú mrkvu. Osolíme, zalejeme vodou a prikryté varíme cca 20 – 25 minút. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, scedenú bielu fazuľu, uvarené a nakrájané zemiaky. Premiešame, varíme ďalších 5 minút a môžeme podávať s čerstvým chlebom.