3
6
Parené buchty so slivkovým lekvárom

Parené buchty so slivkovým lekvárom

30 min
4 porcie

Buchty

  • 15 g droždia
  • 120 ml vlažného mlieka Pilos
  • 250 g hladkej múky Castello
  • 30 g kryštálového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 30 g zmäknutého masla Pilos
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 5 žĺtkov
  • 30 g kryštálového cukru Castello

Ešte budeme potrebovať

  • 160 g slivkového lekváru Sympathica
  • 30 g rozpusteného masla Pilos
  • 80 g mletého maku Castello
  • 20 g práškového cukru Castello

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér s miesiacim hákom
  • valček
  • hrniec s pokrievkou a sitkom na naparovanie
  • metličku na šľahanie

Čas kysnutia: 1,5 hodiny

Buchty

V mlieku rozmiešame droždie, 1 lyžicu múky, 1 lyžicu cukru a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Zvyšnú múku, cukor, soľ, maslo, vajíčka a kvások vymiešame na hladké a elastické cesto, ktoré sa odliepa od stien misky. Necháme ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rukami krátko prehnietime a rozvaľkáme na tenko do tvaru štvorca, ktorý rozrežeme na 4 časti. Do stredu každej pridáme slivkový lekvár. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a jemne vytvarujeme buchty. Takto pripravené knedle necháme podkysnúť ešte asi 20 minút.

Medzitým necháme v parnom hrnci zovrieť vodu. Naparovacie sitko potrieme olejom alebo maslom a položíme naň buchty. Paríme pod pokrievkou približne 18 minút (počas parenia hrniec neodkrývame, aby buchty nespľasli).

Hotové buchty vyberieme z hrnca, popicháme na viacerých miestach špajdľou alebo vidličkou

a polejeme rozpusteným maslom.

Krém

Do hrnca dáme zohriať smotanu. Žĺtky ručne vymiešame s cukrom. Keď zmes skoro vrie, stiahneme ju z ohňa a malé množstvo z nej prilejeme do žĺtkovej zmesi, aby sa vyrovnali teploty. Až potom žĺtkovú zmes primiešame do smotany. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Uvarený krém prelejeme do misky.

Servírovanie

Parené buchty podávame s krémom, posypané makom zmiešaným s cukrom.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info