Halušky s bryndzou a restovaným karfiolom
Suroviny
- 750 g zemiakov
- soľ Kania
- 340 g polohrubej múky Belbake
- 300 g bryndze Pilos
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 2 lyžice masla Pilos
- 400 g karfiolu
- mleté čierne korenie Kania
- 4 lyžice smaženej cibuľky Kania
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- strúhadlo, sitko na halušky, sitko
POSTUP
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme a dôkladne premiešame s múkou, aby vzniklo kompaktné cesto. Pomocou sitka na halušky cesto uvaríme vo vriacej osolenej vode. V hrnci priebežne miešame a na miernom plameni varíme 3 – 4 minúty.
V mise zmiešame rozdrvenú bryndzu s kyslou smotanou, do ktorej vložíme čerstvo uvarené a scedené halušky. Dôkladne premiešame a zľahka okoreníme.
V panvici rozohrejeme maslo, na ktorom dozlatista restujeme na menšie ružičky nakrájaný karfiol. Dochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naberieme bryndzové halušky, pridáme opečený karfiol aj s výpekom a dochutíme smaženou cibuľku a na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.