0
6
Hamburger so sušenými paradajkami a batatovými hranolčekmi

Hamburger so sušenými paradajkami a batatovými hranolčekmi

1 h 0 m
4 porcie
  • 800 g mletého mäsa mix
  • 300 g majonézy Mikado
  • 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 cuketa
  • olivový olej Primadonna                                                                                                               
  • 1 strúčik cesnaku
  • 8 paradajok
  • práškový cukor Castello
  • 4 plátky syra ementál Milbona
  • 1 kg batatov
  • rastlinný olej Promienna
  • grilovacie korenie Mikado
  • 8 hamburgerových žemlí
  • ľadový šalát

Postup

POTREBUJEME

  • tyčový mixér
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • tvorítko na hamburgery
  • špajdle
  • kuchynské utierky

Paradajkovo-bylinková majonéza

Majonézu, nakrájané sušené paradajky a bylinky vložíme do vyššej nádoby. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Odložíme do chladničky, kým nepripravíme ostatné suroviny.

Cuketa

Cuketu umyjeme, nakrájame na tenké plátky, osolíme, okoreníme a spolu so strúčikmi cesnaku  orestujeme na panvici s rozohriatym olivovým olejom.

Sušené paradajky

Paradajky ošúpeme, rozdelíme na polovice a odstránime z nich jadierka. Poukladáme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme práškovým cukrom, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Sušíme vo vyhriatej rúre pri 120 °C.

Tip: Tip, ako rýchlo a jednoducho ošúpať paradajky nájdete na stránke kuchynalidla.sk v sekcií Triky.

Mäso

Mleté mäso rozdelíme na 4 porcie po 200 g. Z každej vytvarujeme fašírku pomocou tvorítka, ktoré sme potreli trochou olivového oleja (ak nemáme tvorítko, môžeme fašírky vytvarovať aj rukami). Takto pripravené mäso osolíme, okoreníme a opekáme na rozpálenej grilovacej panvici, kým nie prepečené. Chvíľu pred dokončením položíme na každú fašírku plátok syra, aby sa rozpustil.

Batatové hranolčeky

Očistené bataty nakrájame na približne rovnako veľké hranolčeky, ktoré pomaly opekáme vo väčšom množstve rastlinného oleja dochrumkava. Hotové hranolčeky preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. Ochutíme zľahka grilovacím korením.

Hamburgery

Žemle prekrojíme a opečieme dozlatista na  panvici alebo v toastovači. Potom žemle potrieme paradajkovo-bylinkovou majonézou. Na spodnú časť žemle položíme list ľadového šalátu, opečenú cuketu, grilované mäso so syrom, sušené paradajky a prikryjeme vrchnou časťou žemle. Spojíme pomocou špáradiel. Podávame s batatovými hranolčekmi. Paradajkovo-bylinkovú majonézu servírujeme v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info