
Kuracie plátky s brokolicou, hlivou a parmezánom
Suroviny
- soľ Kania
- 300 g brokolice
- 100 g hlivy ustricovej
- 300 g kuracích pŕs
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g hladkej múky Belbake na obaľovanie
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvý rozmarín
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 bageta
Ešte budeme potrebovať
- 50 g parmezánových hoblín Milbona
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
miska, hrniec, panvica
POSTUP
Do hrnca s osolenou, vriacou vodou vložíme rozobraté ružičky brokolice a blanšírujeme cca 3 minúty. Hlivu natrháme na menšie kúsky do misky. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme v rozpálenej panvici na olivovom oleji z obidvoch strán. Medzitým vyberieme brokolicu z vody a preložíme do misky. Nadrobno nasekáme cesnak a lahôdkovú cibuľku. K mäsu do panvice prihodíme hlivu, brokolicu, rozmarín, cesnak, maslo a lahôdkovú cibuľku. Pred koncom podlejeme vodou z brokolice a dochutíme soľou a korením. Následne v druhej panvici na olivovom oleji opečieme nakrájanú bagetku z obidvoch strán.
Servírovanie
Kuracie plátky podávame s opečenou bagetkou, posypané parmezánovými hoblinami a čerstvou petržlenovou vňaťou.