Hovädzí závitok s prosciuttom a špargľou
Už viete, aký vynikajúci obed si pripravíte počas týždňa? Vyskúšajte hovädzí závitok s prosciuttom a špargľou, ktorý vás zasýti. Jednoduchú prípravu vám ukáže Marcel spolu s hosťom Zuzanou Vačkovou.
Suroviny
- 400 g bielej špargle
- 800 g hovädzieho stehna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 3 lyžice kremžskej horčice Kania
- 100 g prosciutta Dulano
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 50 g bravčovej masti Pikok
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml bieleho suchého vína
- 300 ml vývaru
- 1 hrsť čerstvého rozmarínu
- 200 g Basmati ryže Golden Sun
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
- špagát
POSTUP
Špargľu ošúpeme.
Hovädzie stehno nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a rovnomerne potrieme 2 lyžicami horčice. Na každý kúsok mäsa položíme plátok prosciutta a 3 kúsky špargle. Zrolujeme a previažeme špagátom.
Závitky zľahka obalíme v múke, nadbytočnú múku oklepeme a vložíme do hrnca s masťou opekať dozlatohneda. Prihodíme nasekanú cibuľu a cesnak, premiešame, pridáme 1 lyžicu horčice, ktorú opražíme a prilejeme víno. Ochutíme soľou, korením a podlejeme vývarom. Zmiernime plameň a dusíme domäkka približne 45 minút. Do omáčky pridáme 100 g na kocky nakrájanej špargle, nasekaný rozmarín a cca 8 minút dusíme, kým špargľa zmäkne.
V hrnci na oleji opražíme ryžu, osolíme a zalejeme horúcou vodou. Premiešame a
pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút.
Servírovanie
Z hovädzích závitkov odstránime špagát. Mäso servírujeme s ryžou, prelejeme omáčkou a na záver
posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.