4
7
Hovädzí závitok s prosciuttom a špargľou

Hovädzí závitok s prosciuttom a špargľou

1 h 30 m
4 porcie

Už viete, aký vynikajúci obed si pripravíte počas týždňa? Vyskúšajte hovädzí závitok s prosciuttom a špargľou, ktorý vás zasýti. Jednoduchú prípravu vám ukáže Marcel spolu s hosťom Zuzanou Vačkovou.

Suroviny

  • 400 g bielej špargle
  • 800 g hovädzieho stehna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania  
  • 3 lyžice kremžskej horčice Kania
  • 100 g prosciutta Dulano
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • 50 g bravčovej masti Pikok
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 300 ml vývaru
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu
  • 200 g Basmati ryže Golden Sun
  • olivový olej Primadonna

Potrebujeme

  • špagát

POSTUP

Špargľu ošúpeme.

Hovädzie stehno nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a rovnomerne potrieme 2 lyžicami horčice. Na každý kúsok mäsa položíme plátok prosciutta a 3 kúsky špargle. Zrolujeme a previažeme špagátom.

Závitky zľahka obalíme v múke, nadbytočnú múku oklepeme a vložíme do hrnca s masťou opekať dozlatohneda. Prihodíme nasekanú cibuľu a cesnak, premiešame, pridáme 1 lyžicu horčice, ktorú opražíme a prilejeme víno. Ochutíme soľou, korením a podlejeme vývarom. Zmiernime plameň a dusíme domäkka približne 45 minút. Do omáčky pridáme 100 g na kocky nakrájanej špargle, nasekaný rozmarín a cca 8 minút dusíme, kým špargľa zmäkne.

V hrnci na oleji opražíme ryžu, osolíme a zalejeme horúcou vodou. Premiešame a

pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút.

Servírovanie

Z hovädzích závitkov odstránime špagát. Mäso servírujeme s ryžou, prelejeme omáčkou a na záver

posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. máj 2023, 12:25

    aj z krkovičky je to supeeeer

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:48

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za postreh. 😇 Nabudúce možno pripravíme z krkovičky. 😍

      Odpovedať
  • F
    František
    25. máj 2023, 19:01

    Vo Firefox nejde video ... uz asi 2 roky

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:47

      Dobrý deň, ďakujeme za podnet, situáciu určite preveríme. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. máj 2023, 10:15

    pozrela som si tento receptík a vyzerá super, isto ho vyskúšam

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:47

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš komentár. Určite nám dajte vedieť, ako sa recept podaril. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. máj 2023, 10:12

    Jedlo je dobré, prirovnala by som to k moderným "španielskym vtáčikom", ale nabudúce radšej bez hostí. P. Ihnačák to vie uvariť aj sám bez trápnych poznámok, smiechov a afektovaného správania p. Vačkovej. To je úplne zbytočné.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:47

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš komentár. 😇 Občas pozývame do videí aj rôznych hostí. Aký hosť by sa do videí hodil podľa Vás? 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať