Hovädzia glejovka na divoko
Suroviny
- 100 g sedliackej údenej slaniny Pikok pure
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 800 g cibule
- 2 červené kapie
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy Kania
- 800 g hovädzej glejovky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g sekaných paradajok
- 2 lyžice sladkej papriky Kania
- 2 lyžice údenej papriky
- asi 1 l silného hovädzieho vývaru
- chilli korenie
- 2 lahôdkové cibuľky
Cesnakové chipsy
- 8 strúčikov cesnaku
- rastlinný olej Vita D´or
Karlovarská knedľa s pšenom
- 400 g staršieho bieleho pečiva
- 150 g masla Pilos
- 250 ml plnotučného mlieka Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
- 50 g pšena Campo Largo
- 4 vajcia
Potrebujeme
robot s nadstavcom metlička, potravinársku fóliu, alobal
POSTUP
Slaninu nakrájame na kocky a krátko škvaríme v rozpálenom hrnci. Pridáme ešte bravčovú masť, nahrubo nasekanú cibuľu a orestujeme zľahka dozlatista. Následne pridáme nadrobno nakrájané kapie a cesnak, bobkové listy a na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a znovu krátko opečieme.
Ochutíme sekanými paradajkami, sladkou a údenou paprikou, krátko orestujeme, podlejeme vývarom a za mierneho varu dusíme do mäkka.
V prípade potreby dolejeme vývarom. Ku koncu dochutíme soľou, korením a chilli.
Cesnakové chipsy
Cesnak nakrájame na rovnako hrubé plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista. Dávame pozor, aby sa nespálili.
Karlovarská knedľa s pšenom
Pečivo nakrájame na kocky a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Necháme trochu postáť. Osolíme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pšeno uvarené podľa návodu na obale. Primiešame žĺtky a na záver sneh z bielkov.
Cesto nanesieme na potravinovú fóliu, zabalíme, po stranách dôkladne uzatvoríme, nožom prepichneme prípadné bublinky a ešte zabalíme do alobalu. Vložíme do vriacej vody a varíme asi 20 minút (alebo podľa veľkosti). V polovici varenia knedľu otočíme.
Servírovanie
Servírujeme uprostred stola vo veľkej mise, ozdobené nasekanou lahôdkovou cibuľkou, cesnakovými chipsmi a karlovarskou knedľou.