Farebné špagety s mäsovým ragú na červenom víne
- 400 g mletého bravčového mäsa z pliecka
- 400 g trojfarebných špagiet Italiamo
- olivový olej Italiamo
- 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- 50 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 100 g krájaných lúpaných paradajok Nostia
- 500 ml červeného vína
- 500 ml silného vývaru
- 10 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
- 10 guľôčok nového korenia Mikado
- 5 bobkových listov Mikado
- soľ Belbake
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g čerstvých šampiňónov
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- syr Grana Padano Lovilio
Potrebujeme
- niť
- plátno
- sitko
- väčšiu panvicu
- strúhadlo
Postup
Ragú z mletého mäsa
V hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky. Po chvíli pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme mleté mäso. Ochutíme 2 vetvičkami čerstvého rozmarínu. Ďalej pridáme paradajky z konzervy, premiešame a podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, podlejeme zmes vývarom. Do plátna zabalíme divoké korenie (celé čierne korenie, nové korenie a bobkové listy), trochu roztlačíme a pridáme k ragú. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka asi 30–35 minút.
Špagety
Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode „al dente“ a scedíme ich. Na väčšej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme šampiňóny nakrájané na štvrtinky. Potom pridáme 1 vetvičku rozmarínu, mäsové ragú, nasekanú petržlenovú vňať a uvarené špagety. Dôkladne premiešame a prehrejeme.
Servírovanie
Špagety podávame v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom Grana Padano a pokvapkané olivovým olejom.
Tip
Aby sa špagety s omáčkou lepšie spojili, odporúčame na panvici pripraviť maximálne 2 porcie.