2
51
Farebné špagety s mäsovým ragú na červenom víne

Farebné špagety s mäsovým ragú na červenom víne

1 h 30 m
4 porcie
  • 400 g mletého bravčového mäsa z pliecka
  • 400 g trojfarebných špagiet Italiamo
  • olivový olej Italiamo
  • 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 50 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 100 g krájaných lúpaných paradajok Nostia
  • 500 ml červeného vína
  • 500 ml silného vývaru
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 bobkových listov Mikado
  • soľ Castello
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 g čerstvých šampiňónov
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • syr Grana Padano Lovilio

Potrebujeme

  • niť
  • plátno
  • sitko
  • väčšiu panvicu
  • strúhadlo

Postup

Ragú z mletého mäsa

V hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky. Po chvíli pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme mleté mäso. Ochutíme 2 vetvičkami čerstvého rozmarínu. Ďalej pridáme paradajky z konzervy, premiešame a podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, podlejeme zmes vývarom. Do plátna zabalíme divoké korenie (celé čierne korenie, nové korenie a bobkové listy), trochu roztlačíme a pridáme k ragú. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka asi 30–35 minút.

Špagety

Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode „al dente“ a scedíme ich. Na väčšej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme šampiňóny nakrájané na štvrtinky. Potom pridáme 1 vetvičku rozmarínu, mäsové ragú, nasekanú petržlenovú vňať a uvarené špagety. Dôkladne premiešame a prehrejeme.

Servírovanie

Špagety podávame v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom Grana Padano a pokvapkané olivovým olejom.

Tip

Aby sa špagety s omáčkou lepšie spojili, odporúčame na panvici pripraviť maximálne 2 porcie.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. august 2019, 23:56

    Aký je rozdiel prosím vás Kuchyňa Lidla medzi týmto receptom a receptom na špagety s omackou Bolones?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. november 2014, 18:47

    Výborné :) Ako chlap varím malo, ale toto stálo za to....

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať