Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Hovädzie stehno na hubách so smotanovou omáčkou

Hovädzie stehno na hubách so smotanovou omáčkou

2 h 30 m
5 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 2 cibule
  • nové korenie Kania
  • 2 bobkové listy Kania
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 kg hovädzieho stehna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 150 g šampiňónov
  • 150 g hlivy
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 800 ml horúcej vody alebo vývaru
  • čerstvý rozmarín


Príloha

  • soľ Kania
  • 1 kg malých zemiakov
  • 1 zväzok mrkvy


Ešte budeme potrebovať

  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 3 lyžica masla Pilos
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • čerstvý rozmarín


Servírovanie

  • 100 g poľného šalátu
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania

Potrebujeme

hrnce, panvica, miska


POSTUP

Do rozpáleného hrnca s olivovým olejom pridáme nadrobno nakrájané cibule, nové korenie, bobkový list, nasekaný cesnak a restujeme. Mäso očistíme, nakrájame na tenké pásiky a prihodíme do hrnca. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme. Nakrájame šampiňóny, hlivu a preložíme do misky. K mäsu prilejeme biele víno, povaríme, kým sa odparí alkohol a prilejeme cca 300 ml vody, alebo vývar, a dusíme približne 120 minút. V cca polovici dusenia prihodíme pripravené huby, prilejeme zvyšok horúcej vody, nadrobno nasekaný rozmarín, zakryjeme a pokračujeme v dusení.

Príloha

Pripravíme dva hrnce s vriacou, osolenou vodou. Do jedného pridáme umyté, malé zemiaky so šupkou a do druhého mrkvu nakrájanú na hranolčeky. Zemiaky varíme do zmäknutia a mrkvu blanšírujeme cca 5 minút. Následne mrkvu aj zemiaky precedíme a necháme odkvapkať. V miske zmiešame hladkú múku s maslom. Mierne vychladnuté zemiaky prekrojíme na polovicu a prihodíme do panvice s olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Do mäsa prilejeme smotanu na šľahanie a postupne pridávame pripravenú múku s maslom a na miernom ohni dovaríme. Zemiaky počas opekania obraciame, následne prihodíme blanšírovanú mrkvu, rozmarín, maslo a premiešame.

Servírovanie

Hovädzie stehno na hubách so smotanovou omáčkou dozdobíme hrsťou poľného šalátu. Šalát dochutíme olivovým olejom, soľou a korením.

  

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať