Jablkový cheesecake s mrveničkou
Suroviny
Korpus
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 150 g karamelových sušienok Sondey
- 150 g masla Pilos
Mrvenička
- 50 g polohrubej múky Belbake
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 60 g masla Pilos
- 30 g ovsených vločiek Crownfield
- Ešte budeme potrebovať:
- 3 menšie jablká
- šťava z ½ citróna
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 10 g Zlatého stebla Belbake
Náplň
- 600 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 200 g kyslej smotany Pilos
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g Zlatého stebla Belbake
- 2 vajcia
Potrebujeme
okrúhlu tortovú formu s priemerom 24,5 cm, kuchynský robot s nadstavcom lopatka
Postup
Korpus
Rozomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a utlačíme ich na dno a okraje formy.
Mrvenička
Múku, cukor, maslo a ovsené vločky vymiešame v robote s nadstavcom lopatka na mrveničku. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame ich na malé kocky. Preložíme ich do hrnca, prilejeme citrónovú šťavu, trstinový cukor a škoricu. Jablká varíme na miernom ohni, kým zmäknú a pustia šťavu. K zmäknutým jablkám prisypeme Zlaté steblo, premiešame a necháme prevariť. Hotovú náplň preložíme do misky a necháme vychladnúť.
Náplň
Nátierku z čerstvého syra vymiešame s kyslou smotanou a cukrom. Prisypeme Zlaté steblo a na záver primiešame vajcia. Na korpus nanesieme náplň, pridáme jablká a mrveničku. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 60 minút.