Jackfruit karí
Suroviny
- 320 g Basmati ryže Golden Sun
- 180 g marinovaného tofu Vemondo
- 1 – 2 lyžice zemiakového škrobu Belbake
- 2 lyžice rastlinného oleja Vita D'or
- 1 šalotka
- 30 g kokosového oleja
- 2 červené cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 paradajky
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 4 lyžice karí korenia Kania
- 400 ml kokosového mlieka Freshona
- 2 plechovky jackfruitu v náleve
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- 1 limetka
Potrebujeme
hrniec, sitko, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Tofu nakrájame na kocky, obalíme v zemiakovom škrobe a opražíme na rozpálenom oleji dochrumkava. Šalotku nakrájame na pásiky, orestujeme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. V hrnci rozohrejeme kokosový olej. Červenú cibuľu nakrájame na pásiky, strúčiky cesnaku na plátky a spolu ich v hrnci orestujeme dosklovita. Následne pridáme čerstvé paradajky nakrájané na menšie kúsky, osolíme a 3 – 4 minúty dusíme. Základ ochutíme karí korením, krátko orestujeme a následne zjemníme kokosovým mliekom. Stiahneme plameň a pridáme scedený jackfruit. Na záver do karí pridáme čerstvý nasekaný koriander. Servírovanie:
Jackfruit karí servírujeme v hlbokom tanieri s uvarenou ryžou, vyprážaným tofu, ozdobené vyprážanou šalotkou, limetkou a lístkami koriandra.