
Jahňacie stehno s cibuľovými zemiakmi a so špenátom
Suroviny
- Pečené jahňacie stehno:
- 1,5 kg jahňacieho stehna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 cibuľa
- 7 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 200 ml bieleho suchého vína
- Cibuľové zemiaky:
- 1,5 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
Špenát
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla Pilos
- 250 g mladého špenátu
Ešte budeme potrebovať
- 2 lyžice masla Pilos
- 3 lahôdkové cibuľky
POSTUP
Pečené jahňacie stehno
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a preložíme na plech alebo do zapekacej misy. Prihodíme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, nahrubo nakrájaný cesnak a rozmarín. Podlejeme bielym suchým vínom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 120 minút. Počas pečenia polievame výpekom.
Cibuľové zemiaky
Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Cibuľu nasekáme a orestujeme ju v rozpálenej panvici na oleji dozlatista. Prihodíme maslo a stiahneme z ohňa. K precedeným zemiakom pridáme cibuľu a rozpučíme pučidlom na zemiaky.
Špenát
V hrnci orestujeme nasekaný cesnak na oleji. Pridáme maslo a listy mladého špenátu. Krátko orestujeme a ochutíme soľou a korením. Šťavu z mäsa prelejeme do panvice z cibule. Pridáme maslo a chvíľu povaríme.
Servírovanie
Pečené jahňacie stehno servírujeme s pučenými zemiakmi a špenátom. Prelejeme výpekom a ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.