Jahodový zákusok s tvarohovým krémom
Piškótové cesto genoise
- 6 vajíčok
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 30 g masla Pilos
- 150 g hladkej múky Belbake
Sirup
-
100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Tvarohový krém
- 150 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
- 60 g práškového cukru Belbake
Jahodová poleva
- 100 g Zlatého klasu
- 500 ml vody
- 450 ml malinového sirupu Dizzy
- 750 g jahôd
POSTUP
POTREBUJEME
- misku na vodný kúpeľ
- metličku
- robot s nadstavcom metlička
- sitko
- veľký plech
- papier na pečenie
- cukrársky ráfik s rozmermi cca 22 x 32 cm
Čas tuhnutia: 3 hodiny
Piškótové cesto genoise
Zmiešame vajíčka s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme asi 5 minút, kým zmes nie je teplá na dotyk (cca 45 ˚C). Potom ju stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cukrársky ráfik položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne naplníme cestom. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 20 – 30 minút dozlatista. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou.
Sirup
Kondenzované mlieka zmiešame a rovnomerne nalejeme na korpus v ráfiku a necháme vychladnúť.
Tvarohový krém
Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Potom ho rovnomerne nanesieme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
Jahodová poleva
Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny nakrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na krém. Zákusok necháme stuhnúť v chladničke.