12
40
Jahodový zákusok s tvarohovým krémom

Jahodový zákusok s tvarohovým krémom

1 h 30 m
20 porcií

Piškótové cesto genoise

  • 6 vajíčok
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • štipka soli Belbake
  • 30 g masla Pilos
  • 150 g hladkej múky Belbake

 

Sirup

  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos

  • 100 ml nesladeného kondenzovaného mlieka Pilos

 

Tvarohový krém

  • 150 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 60 g práškového cukru Belbake

 

Jahodová poleva

  • 100 g Zlatého klasu
  • 500 ml vody
  • 450 ml malinového sirupu Dizzy
  • 750 g jahôd

POSTUP

POTREBUJEME

  • misku na vodný kúpeľ
  • metličku
  • robot s nadstavcom metlička
  • sitko
  • veľký plech
  • papier na pečenie
  • cukrársky ráfik s rozmermi cca 22 x 32 cm

Čas tuhnutia: 3 hodiny

Piškótové cesto genoise

Zmiešame vajíčka s cukrom a štipkou soli. Misku preložíme nad vodný kúpeľ a metličkou šľaháme asi 5 minút, kým zmes nie je teplá na dotyk (cca 45 ˚C). Potom ju stiahneme z ohňa a v robote šľaháme do vychladnutia. Do hustej svetlej vaječnej peny opatrne primiešame rozpustené maslo a preosiatu múku. Cukrársky ráfik položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne naplníme cestom. Piškótové cesto pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C približne 20 – 30 minút dozlatista. Upečený teplý korpus poprepichujeme vidličkou.

Sirup

Kondenzované mlieka zmiešame a rovnomerne nalejeme na korpus v ráfiku a necháme vychladnúť. 

Tvarohový krém

Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do hustého krému. Potom ho rovnomerne nanesieme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky.

Jahodová poleva

Zlatý klas rozmiešame v troche vody dohladka. Zvyšnú vodu spolu so sirupom necháme zovrieť. Pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding. Puding stiahneme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom primiešame očistené a na štvrtiny nakrájané jahody. Polevu rovnomerne nanesieme na krém. Zákusok necháme stuhnúť v chladničke.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. február 2023, 20:04

    Výborný koláčik len som.dala krémový tvaroh lebo nemám rada hrudky v kréme. Inak super nadýchaný.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. marec 2023, 11:04

      Dobrý deň, sme radi, že Vám koláčik chutí. 😊 Ďakujeme za skvelý nápad s krémovým tvarohom. Určite sa aj ostatní inšpirujú. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. júl 2022, 22:28

    Výborný koláčik! Všetkým chutil:):)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2022, 22:31

    👍👌😛

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. jún 2021, 17:52

    Ešte že čítam hodnotenia pred pečením.. asi si vyberiem iný jahodový koláč 😅

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2020, 12:58

    Dobrý deň mne sa stalo presne to isté, čo písala pani/slečna 9 dní dozadu.Cesto vôbec nenarástlo. Koláč som robila podľa videa a všetko som spravila na chlp presne, tak nerozumiem čo sa mohlo pokaziť🤷‍♀️

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      26. jún 2022, 14:15

      Ja som tom to nerobila nad parou, ale rovno vymiesala a nadychlo sa to super. Tak mozno to skuste takto.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať