0
3
Kačica plnená kyslou kapustou

Kačica plnená kyslou kapustou

2 h 30 m
4 porcie
  • 1 kačica
  • 100 g anglickej slaniny na plátky Pikok
  • 2 cibule
  • 300 g kyslej kapusty Chira
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1,5 lyžičky celej rasce Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 300 g zemiakov
  • 1 vajce
  • soľ s jódom Castello
  • 100 g hrubej múky Castello

Potrebujeme

  • pekáč s vyšším okrajom
  • alobal
  • plech
  • lis na zemiaky
  • sitko
  • kuchynské nožnice

Postup

Kyslá kapusta

Na rozohriatej panvici orestujeme na pásiky nakrájanú slaninu a nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíli pridáme scedenú kyslú kapustu, 50 ml vody a cukor. Premiešame a krátko spolu podusíme.

Plnená kačica

Umytú a osušenú kačicu vykostíme. Vykostenú kačicu rozprestrieme kožou nadol, vnútro osolíme, okoreníme, strednú časť po celej dĺžke naplníme kyslou kapustou a zvinieme do tvaru rolády. Na dostatočne veľký kus alobalu nasypeme lyžičku soli, lyžičku rasce a zabalíme do neho kačaciu roládu. Konce dôkladne uzatvoríme. Roládu preložíme na pekáč a podlejeme 200 ml vody. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 2 hodiny. Počas pečenia roládu otáčame a podlievame vodou. Po upečení necháme trochu vychladnúť, odstránime alobal a roládu nakrájame na kolieska.

Omáčka

Kačacie kosti rozstriháme na menšie kúsky. Preložíme na plech, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre spolu s kačacou roládou približne 45 minút. Počas pečenia podlievame vodou. Najemno nasekanú cibuľu orestujeme v rozpálenom hrnci na troche oleja dozlatista. Pridáme pol lyžičky rasce a hladkú múku. Krátko spolu restujeme a pridáme upečené kosti spolu s výpekom. Podlejeme 500 ml vody (tak, aby boli kosti zakryté vodou) a osolíme. Omáčku varíme 1,5 - 2 hodiny, precedíme a ďalej varíme, kým nezíska potrebnú hustotu.

Zemiaková knedľa

Umyté neošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, ošúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajce, štipku soli a hrubú múku. Na doske vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do tvaru šišiek. Varíme vo vriacej osolenej vode približne 20 minút. Pred servírovaním nakrájame na plátky.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme dva plátky rolády, 3 plátky knedle a prelejeme omáčkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info