0
4
Tradičný grécky Revani dezert

Tradičný grécky Revani dezert

1 h 40 m
16 porcií

Suroviny

Korpus

  • 125 g hladkej múky Belbake
  • 150 g hrubej múky Belbake
  • 80 g mletých mandlí Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 125 g masla Pilos
  • 4 žĺtky
  • 250 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • kôra z 2 citrónov
  • 4 bielky
  • štipka soli Kania


Sirup

  • 120 g kryštálového cukru Belbake
  • šťava z 3 citrónov
  • štipka škorice Kania


Krém

  • 250 g mascarpone Milbona
  • 250 g jogurtu gréckeho typu Pilos
  • 50 g medu


Servírovanie

  • 80 g pistácií Alesto

Potrebujeme

metličku, kuchynský robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, plech na pečenie s rozmermi 24,5 x 24 x 6,5 cm, papier na pečenie


POSTUP

Korpus

Suché prísady okrem cukru premiešame. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne primiešavame žĺtky. Pridáme jogurt a citrónovú kôru. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta. Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút.


Sirup

Z cukru, citrónovej šťavy a škorice uvaríme sirup.

Upečený koláč polejeme sirupom a necháme vychladnúť.


Krém

V robote vyšľaháme mascarpone, jogurt a med.


Servírovanie

Vychladnutý koláč nakrájame na kúsky, ozdobíme ho krémom a nadrobno nasekanými pistáciami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať