Tradičný grécky Revani dezert
Suroviny
Korpus
- 125 g hladkej múky Belbake
- 150 g hrubej múky Belbake
- 80 g mletých mandlí Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 125 g masla Pilos
- 4 žĺtky
- 250 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- kôra z 2 citrónov
- 4 bielky
- štipka soli Kania
Sirup
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- šťava z 3 citrónov
- štipka škorice Kania
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- 50 g medu
Servírovanie
- 80 g pistácií Alesto
Potrebujeme
metličku, kuchynský robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, plech na pečenie s rozmermi 24,5 x 24 x 6,5 cm, papier na pečenie
POSTUP
Korpus
Suché prísady okrem cukru premiešame. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne primiešavame žĺtky. Pridáme jogurt a citrónovú kôru. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta. Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút.
Sirup
Z cukru, citrónovej šťavy a škorice uvaríme sirup.
Upečený koláč polejeme sirupom a necháme vychladnúť.
Krém
V robote vyšľaháme mascarpone, jogurt a med.
Servírovanie
Vychladnutý koláč nakrájame na kúsky, ozdobíme ho krémom a nadrobno nasekanými pistáciami.