1
17
Kelové listy plnené mletým mäsom

Kelové listy plnené mletým mäsom

1 h 0 m
4 porcie
  • 600 g mletého mäsa mix
  • bio olivový olej Primadonna
  • 2 cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 300 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 mrkva
  • 2 stopky stopkového zeleru
  • 80 g syra grana padano Lovilio
  • 5 - 6 kelových listov
  • 500 g ryže basmati Golden Sun
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

Paradajková omáčka

V menšom hrnci rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme 1 nadrobno nasekanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku dozlatista. Ochutíme soľou, korením a nasekaným tymianom. Podlejeme bielym vínom. Keď sa z neho odparí alkohol, prilejeme paradajky z konzervy a varíme na miernom plameni približne 15 minút. Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, prilievame podľa potreby zeleninový vývar alebo vodu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme.

Mäsová náplň

V miske zmiešame mäso s 1 nadrobno nasekanou cibuľou, 3 strúčikmi cesnaku, mrkvou a stopkovým zelerom. Ochutíme soľou, korením a lístkami tymianu. Pridáme najemno nastrúhaný syr grana padano a dôkladne premiešame. Z mäsovej zmesi tvarujeme rukami šišky.

Plnené kelové listy

Kelové listy oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Rozložíme ich na pracovnú dosku, do stredu každého položíme mäsovú šišku a zvinieme. Kelové listy previažeme špagátom a preložíme do zapekacej misy, na dno ktorej sme naliali paradajkovú omáčku. Zakryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 20 - 30 minút. Pred servírovaním odstránime špagáty.

Servírovanie

Plnené kelové listy rozrežeme na polovice a servírujeme s paradajkovou omáčkou a uvarenou ryžou, ktorú sme ochutili nasekanou petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. január 2018, 14:43

    Čím by som prosím Vás mohla nahradiť tie kelové listy? :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      25. február 2018, 10:39

      ja som dala minule klasicke kapustne listy :)

      Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      06. február 2018, 13:29

      Dobrý deň Hosť, kelové listy môžete nahradiť kapustovými listami. Veľa úspechov pri varení želá Tím kuchynalidla.sk.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        30. december 2020, 10:30

        Kel je viac pestřejší obsahom minerálov.

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať