8
22
Koláč s čokoládou a tvarohovým krémom

Koláč s čokoládou a tvarohovým krémom

1 h 0 m
24 porcií

Korpus

  • 350 g polohrubej múky Castello
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • 2 vajíčka
  • 120 g zmäknutého masla Pilos

Čokoládová poleva

  • 150 g masla Pilos
  • 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 ml tuzemáku Alliance

Tvarohový krém

  • 250 g tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g práškového cukru Castello

Ganáž

  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 70 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 40 g zmäknutého masla Pilos

Postup

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • plech na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Korpus

Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a pomocou mixéra vypracujeme tuhšie cesto. Rovnomerne ho rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 30 minút. Po upečení urobíme do koláča diery opačným koncom varechy.

Čokoládová poleva

V kastróle roztopíme maslo spolu s čokoládou a prilejeme aj tuzemák. Polevu nalejeme na upečený koláč a necháme vychladnúť.

Tvarohový krém

Tvaroh, smotanu a cukor vymiešame mixérom na hladký krém. Krém odložíme do chladničky a potom ho rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Opäť dáme do chladničky dôkladne stuhnúť.

Ganáž

V smotane necháme asi do 2/3 rozpustiť čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Potom kastról stiahneme z ohňa a dôkladne premiešavame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladkú polevu. Polevou dozdobíme stuhnutý koláč.

Viac o tom, ako pripraviť ganáž, sa dozviete v sekcií Sladké rady.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • P
    Patrik
    30. máj 2021, 13:44

    Vaše recepty sú vždy fantastické, nerozumiem prečo nie ste hlavná cukrárka na miesto pani Bušovej, ktorá je podľa môjho názoru v cukrárskom umení horšia.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. marec 2020, 15:58

    Dnes som skusala a mne vysiel, aj cesto bolo dost vysoke.Dakujem za recept

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. december 2017, 00:12

    Počúvaj ako to čo je? Prečo má môj koláč 1cm kde zmizlo to cesto? A prečo máš ty tak vysoký koláč?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. jún 2017, 16:55

    Dakujem pekne za super receptik, dnes ho robim uz po piatykrat, velmi chuti, nic som nemenila. SUPER !

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. apríl 2017, 20:35

    Je to strašne malé množstvo cesta na taký plech , ja som to dal len do tortovej formy - to je akurát , a do tvarohovej plnky som pridal citrónovú kôru + šťavu s polky citróna - chutí oveľa lepšie

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info