Koláč s čokoládou a tvarohovým krémom
Korpus
- 350 g polohrubej múky Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 200 ml mlieka Pilos
- 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
- 2 vajíčka
- 120 g zmäknutého masla Pilos
Čokoládová poleva
- 150 g masla Pilos
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 50 ml tuzemáku Alliance
Tvarohový krém
- 250 g tvarohu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g práškového cukru Belbake
Ganáž
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 70 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 40 g zmäknutého masla Pilos
Postup
Potrebujeme
- šľahací mixér
- plech na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko
Korpus
Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a pomocou mixéra vypracujeme tuhšie cesto. Rovnomerne ho rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 30 minút. Po upečení urobíme do koláča diery opačným koncom varechy.
Čokoládová poleva
V kastróle roztopíme maslo spolu s čokoládou a prilejeme aj tuzemák. Polevu nalejeme na upečený koláč a necháme vychladnúť.
Tvarohový krém
Tvaroh, smotanu a cukor vymiešame mixérom na hladký krém. Krém odložíme do chladničky a potom ho rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Opäť dáme do chladničky dôkladne stuhnúť.
Ganáž
V smotane necháme asi do 2/3 rozpustiť čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Potom kastról stiahneme z ohňa a dôkladne premiešavame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladkú polevu. Polevou dozdobíme stuhnutý koláč.
Viac o tom, ako pripraviť ganáž, sa dozviete v sekcií Sladké rady.