Schwarzwaldská torta ako triffle
Korpus
- 120 g zmäknutého masla Pilos
- 110 g práškového cukru Belbake
- 6 žĺtkov
- 40 g holandského kakaa Belbake
- 130 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 6 bielkov
- 150 g kryštálového cukru Belbake
Karamelizované višne
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 500 g višní
- 100 ml amaretta Armilar
Šľahačkový krém
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor
Čokoládový krém
- 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Na ozdobenie
- višne
- čokoládové hoblinky
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- stierku
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- veľkú panvicu
- 2 cukrárske vrecká
Korpus
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom prišľaháme žĺtky. Ostatné suché ingrediencie (okrem kryštálového cukru) preosejeme, premiešame a pridáme k maslovej zmesi. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý lesklý sneh.
TIP: Cukor pridávame, keď sa začne tvoriť pena, sneh tak bude nadýchanejší a stabilnejší.
Sneh primiešame k zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 °C. Vychladnuté cesto nakrájame na malé kocky.
Karamelizované višne
Na veľkej panvici necháme skaramelizovať cukor. Pridáme scedené višne a premiešame. Keď sa karamel rozpustí, odstavíme z ohňa a prilejeme amaretto. Sirup necháme vychladnúť.
Šľahačkový krém
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na krém, ktorý prenesieme do cukrárskeho vrecka a odložíme do chladničky.
Čokoládový krém
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme nad parou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, prilejeme vlažnú čokoládu a došľaháme. Krém naplníme do druhého cukrárskeho vrecka.
Servírovanie
Do pripravených vysokých pohárov uložíme vrstvu kociek korpusu, ktoré zalejeme sirupom a pridáme višne. Vrstvíme šľahačkový krém a potom aj čokoládový. Takto pokračujeme, až kým pohár nie je plný. Vrstvenie ukončíme šľahačkovým krémom. Na záver poháre dozdobíme čokoládovým krémom, višňou a hoblinkami čokolády.