10
21
Schwarzwaldská torta ako triffle

Schwarzwaldská torta ako triffle

45 min
10 porcií

Korpus

  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 110 g práškového cukru Belbake
  • 6 žĺtkov
  • 40 g holandského kakaa Belbake
  • 130 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička soli Belbake
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 6 bielkov
  • 150 g kryštálového cukru Belbake

Karamelizované višne

  • 300 g kryštálového cukru Belbake
  • 500 g višní
  • 100 ml amaretta Armilar

Šľahačkový krém

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 1 vanilínový cukor

Čokoládový krém

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • višne
  • čokoládové hoblinky

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • sitko
  • stierku
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • veľkú panvicu
  • 2 cukrárske vrecká

Korpus

Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom prišľaháme žĺtky. Ostatné suché ingrediencie (okrem kryštálového cukru) preosejeme, premiešame a pridáme k maslovej zmesi. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý lesklý sneh.

TIP: Cukor pridávame, keď sa začne tvoriť pena, sneh tak bude nadýchanejší a stabilnejší.

Sneh primiešame k zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 °C. Vychladnuté cesto nakrájame na malé kocky.

Karamelizované višne

Na veľkej panvici necháme skaramelizovať cukor. Pridáme scedené višne a premiešame. Keď sa karamel rozpustí, odstavíme z ohňa a prilejeme amaretto. Sirup necháme vychladnúť.

Šľahačkový krém

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na krém, ktorý prenesieme do cukrárskeho vrecka a odložíme do chladničky.

Čokoládový krém

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme nad parou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, prilejeme vlažnú čokoládu a došľaháme. Krém naplníme do druhého cukrárskeho vrecka.

Servírovanie

Do pripravených vysokých pohárov uložíme vrstvu kociek korpusu, ktoré zalejeme sirupom a pridáme višne. Vrstvíme šľahačkový krém a potom aj čokoládový. Takto pokračujeme, až kým pohár nie je plný. Vrstvenie ukončíme šľahačkovým krémom. Na záver poháre dozdobíme čokoládovým krémom, višňou a hoblinkami čokolády.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať