10
6
Schwarzwaldská torta ako triffle

Schwarzwaldská torta ako triffle

45 min
10 porcií

Korpus

  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 110 g práškového cukru Castello
  • 6 žĺtkov
  • 40 g holandského kakaa Castello
  • 130 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička soli Castello
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 6 bielkov
  • 150 g kryštálového cukru Castello

Karamelizované višne

  • 300 g kryštálového cukru Castello
  • 500 g višní
  • 100 ml amaretta Armilar

Šľahačkový krém

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 50 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor

Čokoládový krém

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • višne
  • čokoládové hoblinky

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • sitko
  • stierku
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • veľkú panvicu
  • 2 cukrárske vrecká

Korpus

Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom prišľaháme žĺtky. Ostatné suché ingrediencie (okrem kryštálového cukru) preosejeme, premiešame a pridáme k maslovej zmesi. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý lesklý sneh.

TIP: Cukor pridávame, keď sa začne tvoriť pena, sneh tak bude nadýchanejší a stabilnejší.

Sneh primiešame k zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 minút pri 180 °C. Vychladnuté cesto nakrájame na malé kocky.

Karamelizované višne

Na veľkej panvici necháme skaramelizovať cukor. Pridáme scedené višne a premiešame. Keď sa karamel rozpustí, odstavíme z ohňa a prilejeme amaretto. Sirup necháme vychladnúť.

Šľahačkový krém

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na krém, ktorý prenesieme do cukrárskeho vrecka a odložíme do chladničky.

Čokoládový krém

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a rozpustíme nad parou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, prilejeme vlažnú čokoládu a došľaháme. Krém naplníme do druhého cukrárskeho vrecka.

Servírovanie

Do pripravených vysokých pohárov uložíme vrstvu kociek korpusu, ktoré zalejeme sirupom a pridáme višne. Vrstvíme šľahačkový krém a potom aj čokoládový. Takto pokračujeme, až kým pohár nie je plný. Vrstvenie ukončíme šľahačkovým krémom. Na záver poháre dozdobíme čokoládovým krémom, višňou a hoblinkami čokolády.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    05. jún 2017, 12:17

    hrozně mi vadí její hlas. To jste nemohli vybrat někoho, kdo mluví normálně????????

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. jún 2017, 15:35

      podľa mňa je zachrípnutá

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. jún 2017, 01:42

    Chudinka je mi jej luto ze tak nepekne rozprava, neda sa s tym nieco robit? Nepomohol by jej logoped uz v tomto veku? Veronka vyskusaj!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      02. jún 2017, 10:34

      Tie jej recepty su odporne sladke. A asi to malo byt nieco moderne, ale toto sa neda. Pani polakova kde ste. To boli iné recepty

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. máj 2017, 12:45

    Recept super ale hlas tej slecny je naozaj velmi rusivy a viem ze za to nemoze ale fakt ste ju mali predabovat.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      31. máj 2017, 19:11

      Súhlas, s takou rečovou vadou a nepríjemným hlasom by sa nemala predvádzať v TV a nie je to o hlúpej slovenskej závisti. Poláková mala okrem verbálneho i veľmi precízny estetický prejav, táto slečna je i v tomto smere hotová katastrofa, ani na božskú patlu Markétu sa nechytá a to je čo povedať.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. máj 2017, 23:46

      Mne sa páči, náhodou je zlatá !

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. máj 2017, 11:02

    Super Veronila, dezertik je vynikajúci, hostia ho velmi ocenilo. Ďakujem :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. máj 2017, 23:18

    Viete mi prosím poradiť, kde zoženiem také poháriky? Dakujem

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info