0
5
Dusený králik s mandľami a hrozienkami

Dusený králik s mandľami a hrozienkami

4 h 0 m
4 porcie
  • 600 g králičích dielov
  • 3 cibule
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 1 a 1/2 mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 30 g petržlenu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka
  • olivový olej Primadonna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • čerstvý tymian
  • čerstvý rozmarín
  • 250 ml králičieho vývaru
  • 50 g sušených hrozienok Belbake
  • 50 ml slivovice Alliance
  • 2 lyžice medu Confeira
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 lyžice masla Pilos
  • 100 g anglickej slaniny na plátky Pikok
  • 50 g celých mandlí Belbake
  • 1 francúzska bageta

Potrebujeme

  • sitko
  • hrniec s pokrievkou
  • kuchynský špagát

Postup

Králičí vývar

Králičie diely umyjeme, osušíme a vykostíme. Kosti a odrezky vložíme do hrnca so studenou vodou spolu s 1 cibuľou, bobkovými listami, guľôčkami nového a čierneho korenia. Pridáme 1/2 mrkvy, zeler a petržlen nakrájané na kocky. Varíme 2-3 hodiny. Potom scedíme.

Dusený králik

Vykostené králičie mäso nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do misky, ochutíme soľou, korením a poprášime múkou. Kúsky králičieho mäsa orestujeme vo väčšom hrnci na troche olivového oleja dozlatista. Potom ho vyberieme a odložíme stranou. Na výpeku orestujeme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom a pridáme viazaničku byliniek (tymianu a rozmarínu). Prilejeme králičí vývar a zohrejeme. Potom do hrnca vložíme vopred orestované králičie kúsky a dusíme na miernom plameni pod pokrievkou približne 35 minút. Medzitým namočíme hrozienka do slivovice, ktorú sme ochutili 1 lyžicou medu.

Na záver pridáme ku králikovi scedené hrozienka, druhú lyžicu medu, najemno nasekanú petržlenovú vňať a maslo.

Slanina s mandľami

Slaninu nakrájame na pásiky a orestujeme na rozpálenej panvici bez pridania tuku. Po chvíli pridáme oblanšírované mandle a chvíľu spolu restujeme.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme duseného králika s omáčkou, posypeme orestovanou slaninou a mandľami. Podávame s kúskami bagety opečenými na troche olivového oleja.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info