5
6
Tiramisu Pavlova

Tiramisu Pavlova

1 h 30 m
12 porcií

Snehové cesto

  • 6 bielkov
  • 260 g kryštálového cukru Castello
  • 2 lyžičky Zlatého klasu
  • 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino

Kávová zmes na namáčanie

  • 300 ml mlieka Pilos
  • 20 g rozpustnej kávy Bellarom
  • 60 ml tuzemáku Alliance

Krém

  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 30 g práškového cukru Castello

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g dlhých piškót Sondey
  • kakao Castello (na posýpanie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička
  • papier na pečenie
  • veľký plech
  • stierku
  • sitko

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 60 - 90 minút

Snehové cesto

Bielky šľaháme na stredných otáčkach do peny. Počas šľahania postupne pridávame cukor, pokým nevznikne tuhý lesklý sneh. Nakoniec krátko zašľaháme Zlatý klas a biely vínny ocot. Na plech vystlaný papierom na pečenie predkreslíme ceruzkou kruh s priemerom 20 cm. 1/3 cesta nanesieme do predkresleného kruhu. Rovnakým postupom vytvoríme ďalšie dva korpusy. Korpusy sušíme v rúre vyhriatej na 110 °C približne 1 – 1,5 hodiny. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a korpusy necháme v rúre vychladnúť.

Kávová zmes na namáčanie

V menšom kastróle zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom kávu. Prilejeme tuzemák, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

Krém

Vychladnuté mascarpone, smotanu a práškový cukor šľaháme najprv pri nízkych otáčkach, potom otáčky postupne zvyšujeme, pokým nevznikne tuhý krém.

Tiramisu Pavlova

Na vychladnutý korpus nanesieme približne 1/3 krému. Navrch poukladáme piškóty namočené do kávovej zmesi. Pridáme trošku krému a prikryjeme druhým korpusom. Postup zopakujeme a ukončíme posledným korpusom, ktorý nepotierame krémom. Tiramisu Pavlova podávame posypané kakaom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. apríl 2020, 21:07

    Tento recept je fantasticky. Odporucam vyskusat. Rada aj odo mna, potrite papier maslom, platy pojdu lepsie dole

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. apríl 2019, 00:32

    Famozny recept!!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. marec 2019, 17:15

    Je to vynikajúci zákusok, problém je v pečení troch kusov naraz, musia sa prehadzovať aby boli upečené. Pečú sa više dvoch hodín. Aby sa nelepili, papier treba potrieť maslom. Stojí to zato, je naozaj výborný.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. marec 2019, 17:41

    Piekla som to minimálne 2 hodiny. Aj tak korpusy neboli správne prepečene. Veľmi zle sa odliepali od papiera. Asi nemám na to vhodnú trúbu. Inak chuťovo dobré.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. apríl 2019, 22:50

      No ja robím stále suché cesto ,torty,laskonky,a používam teplovzdusnu rúru,a platy každých 10min mením,a dokonca ešte aj pri samotnom suseni má pootvorené dvierka (vareškou)a zatiaľ sa mi vydarili 😉

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. marec 2019, 16:43

      Mne sa zatial nejak nedarí stym ze su vsetky 3 naraz v rúre musim to prehadzovať a menit podla toho ako su upečené :/

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. február 2019, 09:45

    MŇAM! Moje dva najoblúbenejšie zákusky :)

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info