Tiramisu Pavlova
Snehové cesto
- 6 bielkov
- 260 g kryštálového cukru Belbake
- 2 lyžičky Zlatého klasu
- 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino
Kávová zmes na namáčanie
- 300 ml mlieka Pilos
- 20 g rozpustnej kávy Bellarom
- 60 ml tuzemáku Alliance
Krém
- 500 g mascarpone Italiamo
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 30 g práškového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 200 g dlhých piškót Sondey
- kakao Belbake (na posýpanie)
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom metlička
- papier na pečenie
- veľký plech
- stierku
- sitko
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 60 - 90 minút
Snehové cesto
Bielky šľaháme na stredných otáčkach do peny. Počas šľahania postupne pridávame cukor, pokým nevznikne tuhý lesklý sneh. Nakoniec krátko zašľaháme Zlatý klas a biely vínny ocot. Na plech vystlaný papierom na pečenie predkreslíme ceruzkou kruh s priemerom 20 cm. 1/3 cesta nanesieme do predkresleného kruhu. Rovnakým postupom vytvoríme ďalšie dva korpusy. Korpusy sušíme v rúre vyhriatej na 110 °C približne 1 – 1,5 hodiny. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a korpusy necháme v rúre vychladnúť.
Kávová zmes na namáčanie
V menšom kastróle zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom kávu. Prilejeme tuzemák, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
Krém
Vychladnuté mascarpone, smotanu a práškový cukor šľaháme najprv pri nízkych otáčkach, potom otáčky postupne zvyšujeme, pokým nevznikne tuhý krém.
Tiramisu Pavlova
Na vychladnutý korpus nanesieme približne 1/3 krému. Navrch poukladáme piškóty namočené do kávovej zmesi. Pridáme trošku krému a prikryjeme druhým korpusom. Postup zopakujeme a ukončíme posledným korpusom, ktorý nepotierame krémom. Tiramisu Pavlova podávame posypané kakaom.