7
16
Tiramisu Pavlova

Tiramisu Pavlova

1 h 30 m
12 porcií

Snehové cesto

  • 6 bielkov
  • 260 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 lyžičky Zlatého klasu
  • 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino

Kávová zmes na namáčanie

  • 300 ml mlieka Pilos
  • 20 g rozpustnej kávy Bellarom
  • 60 ml tuzemáku Alliance

Krém

  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 30 g práškového cukru Belbake

Ešte budeme potrebovať

  • 200 g dlhých piškót Sondey
  • kakao Belbake (na posýpanie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom metlička
  • papier na pečenie
  • veľký plech
  • stierku
  • sitko

Čas prípravy: 30 minút

Čas pečenia: 60 - 90 minút

Snehové cesto

Bielky šľaháme na stredných otáčkach do peny. Počas šľahania postupne pridávame cukor, pokým nevznikne tuhý lesklý sneh. Nakoniec krátko zašľaháme Zlatý klas a biely vínny ocot. Na plech vystlaný papierom na pečenie predkreslíme ceruzkou kruh s priemerom 20 cm. 1/3 cesta nanesieme do predkresleného kruhu. Rovnakým postupom vytvoríme ďalšie dva korpusy. Korpusy sušíme v rúre vyhriatej na 110 °C približne 1 – 1,5 hodiny. Po upečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a korpusy necháme v rúre vychladnúť.

Kávová zmes na namáčanie

V menšom kastróle zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom kávu. Prilejeme tuzemák, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

Krém

Vychladnuté mascarpone, smotanu a práškový cukor šľaháme najprv pri nízkych otáčkach, potom otáčky postupne zvyšujeme, pokým nevznikne tuhý krém.

Tiramisu Pavlova

Na vychladnutý korpus nanesieme približne 1/3 krému. Navrch poukladáme piškóty namočené do kávovej zmesi. Pridáme trošku krému a prikryjeme druhým korpusom. Postup zopakujeme a ukončíme posledným korpusom, ktorý nepotierame krémom. Tiramisu Pavlova podávame posypané kakaom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. február 2023, 08:34

    Fantasticky recept, uz som ho piekla velakrat a urcite este budem. Platy sa susia dlhsie, ale rozhodne to stoji za to 👌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. február 2023, 14:21

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár. Tešíme sa, že vám recept chutil. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. február 2021, 16:37

    Mohu se zeptat jakou máte troubu a jestli pečete na spodní a horní ohřev nebo horkovzduch? Děkuji

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. apríl 2020, 23:07

    Tento recept je fantasticky. Odporucam vyskusat. Rada aj odo mna, potrite papier maslom, platy pojdu lepsie dole

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. apríl 2019, 02:32

    Famozny recept!!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. marec 2019, 18:15

    Je to vynikajúci zákusok, problém je v pečení troch kusov naraz, musia sa prehadzovať aby boli upečené. Pečú sa više dvoch hodín. Aby sa nelepili, papier treba potrieť maslom. Stojí to zato, je naozaj výborný.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať