Kurací špíz s ananásom a zázvorovo-medovou omáčkou
- 600 g mäsa z kuracích stehien Grill&Fun
- 200 g varenej jazmínovej ryže Golden Sun
- 1 menšia brokolica
- soľ Belbake
- čierne korenie mikado
- 200 g čerstvého ananásu
- 200 g červenej papriky
- rastlinný olej Vita D'or
- 2 lyžice sekaného zázvoru
- 2 lyžice sekaného cesnaku
- 2 lyžice medu
- 4 lyžice sójovej omáčky Kania
- 200 g rezancov na polievku Combino
- 2 lyžice masla Pilos
- 6 lahôdkových cibuliek
POSTUP
POTREBUJEME
- drevené špajdle
- sitko
Ryžu vopred uvaríme podľa návodu na obale. Brokolicu uvaríme na pare domäkka. Kuracie stehná vykostíme, očistíme a nakrájame na kocky. Mäso osolíme a okoreníme. Na drevené špajdle striedavo napichujeme nakrájané kúsky mäsa, olúpaného ananásu a papriky. Takto pripravené špízy opekáme na rozpálenej panvici s rastlinných olejom zo všetkých strán. Potom ich preložíme na tanier a na výpeku orestujeme najemno nakrájaný zázvor a cesnak. Po chvíli pridáme med a sójovú omáčku, krátko povaríme, opečené špízy vrátime späť do panvice a necháme približne 3 minúty dôjsť.
Rezance orestujeme s olejom dozlatista. Podlejeme vodou, osolíme a varíme asi 3 minúty domäkka. Potom ich precedíme.
V panvici roztopíme maslo, pridáme trochu vody a uvarenú ryžu. Zľahka zohrejeme a primiešame uvarené rezance a dve nasekané lahôdkové cibuľky.
Tip: Vychladenú brokolicu môžeme zohriať na panvici s trochou vody, masla a soli.
Servírovanie
Hotové špízy preložíme na tanier a omáčku ešte ohrejeme, prípadne zredukujeme. Na tanier naservírujeme porciu ryže s rezancami, dva kuracie špízy a brokolicu. Jedlo prelejeme výpekom a ozdobíme lahôdkovou cibuľkou.