Kuracia roláda s pestom a Schwarzwaldskou šunkou
- 4 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžice čerstvého pesta Italiamo
- 4 lyžice nastrúhaného syra grana padano Lovilio
- 4 plátky Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- čerstvý rozmarín, tymian alebo šalvia
- 1 lyžica masla
- 200 g sladkých zemiakov
- 200 g cukety
- 2 lahôdkové cibuľky
- 50 g sušených brusníc Alesto
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- drevené špajdle
- panvicu s pokrievkou
- sitko
Kuracia roláda
Umyté a osušené kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby nám vznikli ploché rezne. Prekryjeme ich potravinovou fóliou a naklepeme. Každý osolíme, okoreníme, potrieme lyžicou pesta, posypeme nastrúhaným syrom grana padano a do stredu položíme plátok Schwarzwaldskej šunky. Zvinieme ich do tvaru rolád a uzatvoríme pomocou drevených špajdlí. Rolády opekáme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z každej strany dozlatista. Pridáme čerstvý rozmarín, prípadne tymian alebo lístky šalvie. Prikryjeme pokrievkou a opekáme ďalej na miernom plameni približne 10 minút. Po 5 minútach pridáme maslo a necháme rozpustiť. Pred servírovaním odstránime špajdle.
Restovaná zelenina
Sladké zemiaky očistíme a umyjeme. Nakrájame ich na tenké plátky (môžu mať tvar trojuholníka) a oblanšírujeme. Cuketu nakrájame na hranolčeky a lahôdkovú cibuľku na hrubšie kúsky. Cuketu orestujeme na panvici na troche olivového oleja. Ochutíme soľou a čiernym korením. Potom pridáme sladké zemiaky a lahôdkovú cibuľku. Na záver pridáme k zelenine trochu výpeku z mäsa a sušené brusnice, ktoré sme predtým nechali napučať vo vode.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu, pridáme kuraciu roládu nakrájanú na menšie kúsky a jedlo prelejeme výpekom.