Teľacie medailóniky s krémovou omáčkou, s hráškom a so špenátom
Suroviny
- 800 g teľacích medailónikov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť čerstvého tymianu
- 100 g mrazeného hrášku Freshona
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g nastrúhaného parmezánu Lovilo
- 200 g mladého špenátu
Servírovanie
- 30 g parmezánu Lovilio
Potrebujeme
- panvicu
POSTUP
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici s olejom dozlatohneda z oboch strán. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a nasekané biele časti lahôdkovej cibuľky. Prihodíme nasekaný tymian a hrášok. Prilejeme smotanu a nastrúhaný parmezán. Podľa potreby dochutíme soľou alebo korením a povaríme. Na záver pridáme špenát a pokvapkáme olejom.
Servírovanie
Teľacie medailóniky servírujeme s krémovou omáčkou a so špenátom, posypané hoblinami parmezánu a nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.